Otthon > hírek > 165 millió dollárral a Toshiba megszerezte Tajvan Lite-On SSD üzletét

165 millió dollárral a Toshiba megszerezte Tajvan Lite-On SSD üzletét

Augusztus 30-án a Taiwan Lite-On Technology bejelentette, hogy az igazgatótanács a Solid State Storage (SSD) üzletágon keresztül átadta a társaságnak a JS Storage Technology Co., Ltd. (más néven Jianxing Company) és a vigye át a Solid State Storage Divíziót a Toshibának.

E tranzakció ellenértékének kezdetben 165 millió dollár készpénzben kerül megállapításra, és várhatóan 2020 első felében fejeződik be. A vám kiigazításokat és a hatósági jóváhagyásokat a bevált gyakorlatnak megfelelően kell végrehajtani.

Chen Guangzhong, az Lite-On Group alelnöke és vezérigazgatója elmondta, hogy tekintettel a globális piacon egyre növekvő adattárolási igényre, a szilárdtest-tároló üzletág vertikális integrációja ezen tranzakció révén nem csak gazdagítja az upstream és az iparág későbbi erőforrásai, hanem a műveletek nagyságrendjét is gyorsan növelik a szilárdtest tárolás elérése érdekében. Karrier és a Toshiba nyertes.

A Chiba azt tervezi, hogy növeli NAND gyorsszállítását az értékesítési csatornák bővítésével. Magától értetődik, hogy a felvásárlás befejezése után a Toshiba nemcsak a tajvani Lite-On technológiát és a PC-gyártókat, mint például a Dell és a Hewlett-Packard, hanem a Taiwan Lite-On Technology révén tovább fejlesztheti adatközpontjának SSD tervezését és gyártását. . Ezenkívül a Toshiba, amelyet ez év októberében tervezünk Kioxia-nak átnevezni, növelheti márka ismertségét azáltal, hogy új neveket használ az egyes ügyfelek SSD-jén.

Nobuo Hayasaka, a Toshiba Storage Holdings vezérigazgatója és elnök-vezérigazgatója elmondta, hogy az akvizíció lehetővé teszi számára, hogy megfeleljen az egyre növekvő ssd-igénynek a számítógépekben és az adatközpontokban, amelyet a felhőalapú szolgáltatások fokozott igénybevétele vezet.

A Taiwan Lite-On Technology egy 1975-ben alapított világhírű elektronikai vállalat. Termékei optoelektronikai termékeket, információs technológiát és tárolóberendezéseket tartalmaznak. Ezenkívül a Taiwan Lite-On Technology a Plextor SSD márka tulajdonosa, amely alacsony költségű, nagy teljesítményű termékeiről ismert. A tajvani Lite-On technológiai tároló üzletág elődje a japán Plextor cég.