Otthon > hírek > 5 fő vevő stabil? A TSMC 5nm valódi illata

5 fő vevő stabil? A TSMC 5nm valódi illata

A Taiwan Economic Daily szerint szeptember 23-án a TSMC 5 nm-es folyamata öt alapvető ügyfelet nyert az Apple, a HiSilicon, az AMD, a Bitland és a Xilinx ügyfelek közül, és úgy döntött, hogy havi gyártási kapacitását az eredeti 51 000 darabból 70 000 darabra bővíti. A gyártási idő a következő év márciusába kerül.

Ebben az évben az Apple A13 chipje ritka, és nem használja a TSMC legújabb 7 nm-es EUV-folyamatát. Néhány bennfentes rámutatott arra, hogy az ezzel a chippel felszerelt iPhone 11 sorozatú mobiltelefon nemrégiben került értékesítésre. Az A14 chip már elfogadta az 5 nm-es EUV-t a TSMC Zhongke gyárában. A folyamat folyik.

A Huawei nemrégiben elindított Kirin 990 5G verziója TSMC 7nm EUV áldással rendelkezik. Magától értetődik, hogy a TSMC 5 nm-es teljes maszk filmje körülbelül 300 millió jüanba kerül, és a költség nem tartalmazza az IP engedélyt. Erős pénzügyi erejével és a fejlett technológia törekvéseivel a Huawei határozottan a korai alkalmazók első kötege lesz.

A másik három 5 millió ügyfelet illetően a Bitcoin a támadó AI mezőre összpontosít. Az idei bitcoin-árfelfogással együtt a TSMC 5 nm-es folyamata erőteljes lendületet ad a vállalat jövőbeni növekedésének.

Az AMD ebben az évben együttműködött a 7nm TSMC-vel, és a CPU és GPU értékesítéséről gyakran számoltak be, ami arra késztette az Nvidia-t, hogy a 7nm nem volt érdekelt, hogy gyorsan kövesse nyomon. Az édességet kóstoló AMD tovább fogja követni a TSMC fejlett technológiáját, 5 nm EUV-t helyezve.

Ezenkívül a Xilinx, a programozható logikai eszköz (FPGA) szállítója, amely továbbra is ragyog az AI speciális alkalmazási chipek területén, továbbra is 5nm felé tolja a lendületet. A TSMC 5 nm-es folyamatigénye meghaladja a várakozásokat.

Eredetileg a 300 millió RMB költsége a TSMC magas küszöbértéke, de jelenleg a főbb ügyfelek határozottan követik nyomon. Abban az esetben, ha az Nvidia ebben az évben elmarad a 7 nm-es folyamatidő-csomóponttól, akkor nem zárja ki, hogy "ellentámadást" is keres, és megragadja a TSMC 5nm-es folyamatot.

A TSMC gyártási kapacitása azonban problémás lehet, ha több fél egyszerre ad megrendeléseket. A Samsung 5 nm-es 5LPE-jét a tervek szerint a következő év első felében gyártják nagy tömegben, vagy egyetlen megrendelés alatt állítják be, mi a helyzet a megrendelés mindkét oldalán? A Jiwei.com továbbra is nyomon követi a jelentéseket.