Otthon > hírek > Az 5G chipek szánalmasak? Ez az 5 gyártó ideiglenesen élvezi az 5G nagy tortát

Az 5G chipek szánalmasak? Ez az 5 gyártó ideiglenesen élvezi az 5G nagy tortát

Az operátor pénzügyi hálózati jelentése szerint az ipari bennfentesek kiderítették, hogy néhány 5G mobiltelefon felvétele után a gyártók azt találták, hogy a globális 5G chipek gyártói nagyon szegények, mindössze öt mobiltelefon-társaság nagyon kevés választási lehetőséget kínál az 5G chipek számára.

Az 5G chipek fejlesztésére képes vállalatok a Huawei HiSilicon, a Qualcomm, a Samsung, a MediaTek és a Ziguang.

Ez év elején a Huawei hivatalosan kiadta a világnak az 5G multimódusú terminál chipet, a Balong 5000-et. A chip elfogadja a 7 nm-es folyamatot, a letöltési sebesség akár 4,6 Gbps az 5G-os Sub-6GHz sávban, a letöltési csúcsértéke 6,5 Gbps az mmWave (milliméter hullám) sávban, az ipari támogatás NR TDD és az FDD teljes spektruma először, szinkron támogatás SA és NSA 5G hálózati mód. A Huawei bevezetése szerint a Baron 5000 az 5G terminál alapsávú chip, amely az iparágban a legnagyobb integrációt és legnagyobb teljesítményt nyújtja. Ez nemcsak a világ első egycsatornás multimódusú 5G alapsávú chipe, hanem támogatja a 2G, 3G, 4G, 5G egycsipkes megoldásokat is, alacsonyabb fogyasztású és jobb teljesítményű.

A Qualcomm ebben az évben kiadta a második 5G alapsávú Snapdragon X55 chipet is, amely a 7 nm-es technológiai technológián alapul. Az egyetlen chip támogatja a 2G, 3G, 4G, 5G multimódusot, valamint a milliméter hullámot és a 6GHz alatti frekvenciasávot, támogatva a TDD és FDD szabványokat. Támogatja a független, nem független hálózati módot. 5G módban az Opteron X55 akár 7 Gbps letöltési sebességet, akár 3Gbps feltöltési sebességet is elérhet. Támogatja a Cat 22 LTE-t is, akár 2,5 Gbps letöltési sebességgel.

A Samsung tavaly kiadta első 5G alapsávú chipjét, az Exynos Modem 5100-at. A műszaki adatok szempontjából az Exynos Modem 5100 chip 10 nm LPP technológiával van építve, támogatja a Sub 6GHz alacsony frekvenciát (Kínában használják) és az mmWave (milliméter hullám) magas frekvenciát, visszamenőleg kompatibilis a 2G / 3G / 4G-vel, ideértve, de nem korlátozva a GSM-t , CDMA, WCDMA, TD-SCDMA, HSPA, 4G LTE stb. Az Exynos Modem 5100 akár 6 Gbps letöltési sebességet is elérhet Sub 6 GHz-en, 6 Gbps letöltési sebességet a milliméter hullámsávban és 4 Gbps-et. sebesség 1,6 Gbps-ig.

A MediaTek ez év májusában adta ki 5G-es mobilplatformját. A multimódusú 5G rendszer egyetlen chipjét (SoC) 7nm-es folyamatban gyártják, a beépített 5G modemmel, a Helio M70-vel. Ez a többváltozós 5G mobilplatform alkalmas az 5G független és független (SA) rendszerek számára. / NSA) Hálózati architektúra Sub-6GHz frekvenciasáv, kompatibilis a 2G-4G generációs csatlakozási technológiával. Letöltési sebessége 4,7 Gbps és feltöltési sebesség 2,5 Gbps.

Ziguang Zhanrui ezenkívül kiadta az IG 510 alapsávú chipet az MWC 2019-en, ez év februárjában. Elfogadja a TSMC 12 nm-es technológiai technológiáját, támogatja számos 5G kulcstechnológiát, képes elérni a 2G / 3G / 4G / 5G többféle kommunikációs módot, megfelel a legújabb 3GPP R15 szabvány előírásoknak, támogatja a SubGG frekvenciasávot és a 100MHz sávszélességet, magas integráció Nagyteljesítményű, kis teljesítményű 5G alapsávú chip. Ezen túlmenően az Ivy 510 támogathatja mind az SA (független hálózatépítés), mind az NSA (nem független hálózatépítés) hálózati módszereket, hogy teljes mértékben megfeleljen a különféle kommunikációs és hálózati követelményeknek az 5G fejlesztési szakaszában. A lefelé irányuló csúcs sebessége 1,5 Gbps az NSA 2,6G sávban.

Mivel az 5G alapsávú chipnek kompatibilisnek kell lennie a 2G / 3G / 4G hálózatokkal, a támogatandó módok és frekvenciasávok jelentősen megnőnek. Az Everbright Securities egy kutatási jelentésben rámutatott arra, hogy a jelenlegi 4G mobiltelefonnak támogatnia kell a 6 modell módját, és az 5G korszakban eléri a 7 modult, a chip tervezésének bonyolultsága jelentősen javul. A chipgyártók számára erősebb műszaki kutatásra és fejlesztésre van szükségük. Közülük az Intel, amely az iparág szempontjából optimista, nem tudott kielégítő válaszokat átadni, és egyszerűen eladta az alapsávú üzletet az Apple számára.

Az ilyen magas követelmények és a tervezési bonyolultság néhány globális 5G-chip gyártó megjelenését eredményezte, ám ha oligopólium van, a verseny még mindig heves. Az 5G szemében ez a sütemény nem hajlandó kevesebbet enni. Sőt, még mindig sok chipek gyártója rohan be ebbe az exhelonba, és a jövőbeli emelkedések és bukások továbbra is várhatók.