Otthon > hírek > A 7 nm-es öntödei hiány! A TSMC beruházásai 2020-ban eléri a 16 milliárd dollárt

A 7 nm-es öntödei hiány! A TSMC beruházásai 2020-ban eléri a 16 milliárd dollárt

Ma (17), a TSMC elnöke, Liu Deyin kijelentette, hogy a TSMC 2020-as bevételi kilátásai optimistaak, mivel az 5G és a HPC (nagy teljesítményű számítástechnika) által előállított ostyagyártás iránti igény nagy. A 7 millió processzoros öntöde hiánya miatt a TSMC becslései szerint a beruházási kiadások 2020-ban eléri a 15 milliárd és 16 milliárd dollár közötti összeget, új rekordot elérve.

Tegnap a TSMC bejelentette, hogy konszolidált bevétele a tavalyi negyedik negyedévben 8,3% -kal nőtt az előző év azonos időszakához képest, 327,237 milliárd jüanra (NT $, azonos egység alatt), 9,5% -kal növekedve az előző év azonos időszakához képest, és rekord magas. Ezenkívül a TSMC tavalyi konszolidált bevétele elérte a 1,069985 billió jüan értéket, ami 3,7% -os növekedést jelent 2018-hoz képest.

A TSMC továbbra is optimista a félvezetők piacának ebben az évben tapasztalható prosperitása szempontjából. Huang Renzhao, a TSMC pénzügyi vezérigazgatója elmondta, hogy a tavalyi negyedik negyedévben, a csúcskategóriás okostelefonok iránti erős kereslet, az 5G kezdeti építése és a HPC számítástechnikai alkalmazások miatt, a 7 nm-es termelési kapacitás teljesen fel volt töltve. A mobil eszközök termékeit szezonális tényezők befolyásolják, de a TSMC teljesítményét várhatóan javítják az 5G okostelefonok folyamatos szállítása.