Otthon > hírek > Az ASML 23 EUV rendszerhez kapott megrendelést a harmadik negyedévben

Az ASML 23 EUV rendszerhez kapott megrendelést a harmadik negyedévben

Az ASML 16 2019. harmadik negyedévét bocsátotta ki. A pénzügyi jelentés szerint az ASML nettó árbevétele 2019 harmadik negyedévében 3 milliárd euró volt, a nettó bevétel 627 millió euró volt, a bruttó fedezet 43,7%.

A becslések szerint 2019 negyedik negyedévében a nettó árbevétel 3,9 milliárd euróra csökken, ami 30% -kal magasabb a harmadik negyedévhez képest, és a bruttó haszonkulcs körülbelül 48–49%.

Az ASML elnök-vezérigazgatója, Peter Wennink elmondta, hogy az ASML eladásai és bruttó fedezete 2019 harmadik negyedévében összhangban állnak a pénzügyi eredményekkel. És a terminál-piaci technológia és olyan alkalmazások miatt, mint például az 5G és a mesterséges intelligencia, fejlett folyamat-chipekre van szükség. Ezért az év vége előtt várhatóan továbbra is erős lesz a logikai chip ügyfelek iránti kereslet.

Ami az EUV-t illeti, az ASML azt jelzi, hogy az ügyfelek folyamatos haladást értek el. 2019 harmadik negyedévében, az összesen hét EUV rendszer szállításának befejezése mellett, amelyek közül három NXE: 3400C, ebben a szezonban 23 EUV rendszerre is megrendeléseket kapott, és nemcsak rekordot hozott a Az ASML egyetlen szezonja, de azt is megerősítik, hogy mind a logikai, mind a memória chip-ügyfelek aktívan bevezetik az EUV rendszert a tömegtermelésbe.

Összefoglalva: az ASML 2019-re vonatkozó általános bevételi célja változatlan marad, és 2019 továbbra is az ASML növekedésének éve.

A 2019. negyedik negyedévi működési körülményekre való tekintettel az ASML 3,9 milliárd euró nettó árbevételt és 48–49% bruttó fedezetet becsül. A kutatási és fejlesztési költségek körülbelül 500 millió eurót, az adminisztratív költségek (SG&A) mintegy 135 millió eurót tesznek ki.