Otthon > hírek > Apple Apple Dig Corner Intel 5G mérnök: Chip Architecture felelős

Apple Apple Dig Corner Intel 5G mérnök: Chip Architecture felelős  A brit "The Telegraph" szerint az Apple az év elején "lerakta" az Intel-t, felkérve egy jelentős 5G modemfejlesztőt, hogy erősítse meg saját csapatait.

A jelentés idézett egy e-mailt, melyet a közelmúltban jelentettek meg, mondván, hogy idén februárban az Apple "ásott" Intel Umashankar Thyagarajan-t, a modem chipek fejlesztéséért felelős mérnököt. Az Umashankar Thyagarajan LinkedIn információi ezt is megerősítik, mondván, hogy jelenleg az Apple chip architektúrájáért felelős.

A jelentés szerint az Intel vezetői Messay Amerga és Abhay Joshi elmondták, hogy az Umashankar Thyagarajan kulcsszerepet játszott az Intel modem chip fejlesztésében (a 2018-as iPhone számára).

Emellett a két vezető is megerősítette, hogy az Umashankar Thyagarajan is az XMM8160 modem projekt főmérnöke. Mint mindannyian tudjuk, az XMM8160 chip egy jövőbeli iPhone számára kifejlesztett 5 G-os modem chip.

De a hónap közepén, néhány órával az Apple és a Qualcomm bejelentése után, az Intel bejelentette, hogy kilép az 5G okostelefon modem chip üzletéből.

Tegnap azt jelentették, hogy az Apple fontolóra vette az Intel okostelefon modem chip üzletének megszerzését, de a két fél közötti tárgyalások megszakadtak.

Az Umashankar Thyagarajan már több mint hét éve dolgozik az Intel-nél, és az indulásról azt mondják, hogy az Intel 5G-modemjeinek fejlesztésének frusztrációjához kapcsolódik. Röviddel azután, hogy Umashankar Thyagarajan februárban távozott, azt jelentették, hogy az Intel nem tudta időben befejezni az 5G modemek fejlesztését.