Otthon > hírek > Az Apple 200 millió dollárért vásárolja meg az XI.ai AI társaságot, azt tervezi, hogy a jövőben integrálja az iPhone modellekbe

Az Apple 200 millió dollárért vásárolja meg az XI.ai AI társaságot, azt tervezi, hogy a jövőben integrálja az iPhone modellekbe

Az Apple az utóbbi években különféle típusú technológiai vállalatokat szerez. A GeekWire szerint az Apple nemrégiben megvásárolta a szatéli startup Xnor.ai-t, a mesterséges intelligencia (AI) technológiára szakosodott vállalkozást.

A források azt állítják, hogy az Apple mintegy 200 millió dollárért megvásárolta az Xnor.ai-t. Bár az Apple és az Xnor.ai egyaránt nem volt hajlandó kommentálni a híreket, az Xnor.ai webhely csendesen offline állapotba került.

Az Xnor.ai technológiája lehetővé teszi a vállalatok számára, hogy mély tanulási algoritmusokat hajtsanak végre mobiltelefonokon és más hordozható eszközökön, ahelyett, hogy ezeket a műveleteket felhőalapú szolgáltatásokban kellene végrehajtani. Az Xnor.ai teljes titoktartást és alacsony memóriaterhelést és energiaigényt ígér. Tekintettel arra, hogy az Apple mindig is nagy jelentőséget tulajdonított a magánélet védelmének, a vállalat Xnor.ai megvásárlása nem meglepő.

Az Apple a jövőben integrálhatja az Xnor.ai technológiát az iPhone modellekbe, hogy javítsa a mesterséges intelligencián és a gépi tanuláson alapuló Siri és más feladatokat.

Az Xnor.ai kezdetben a gépi tanulásra összpontosított és hatékony algoritmusokat fejlesztett ki, amelyek különféle alacsony szintű hardveren vagy tárgyak internete eszközökön (tárgyak internete) futtathatók. Ide tartozik az elektronika, például a biztonsági kamerák, amelyek nagyon kevés energiát fogyasztanak és egysávos egyszerűsítést kínálnak. Az Xnor.ai algoritmusainak segítségével ezek a modulok azonban bonyolult feladatokat is végezhetnek, például objektumfelismerést. Ez egy olyan feladat, amely általában erőteljes feldolgozást igényel egy felhőalapú számítógépről internetkapcsolaton keresztül.

A forrás szerint a 200 millió dolláros beszerzési összeg csak becslés, tehát ez az összeg nem konkrét. Ennek ellenére az összeg és a beruházás továbbra is tízmillióban van, meghaladva a korábban felmerült nagyszabású beruházásokat. A jelentés azt is állítja, hogy az Xnor.ai az Apple Seattle-i irodájába is költözik.

Az Apple Edge-alapú számítástechnikai társaság megszerzése előretekintő lépés a vállalat számára. Más iparági óriások, például a Google, a Microsoft és még az Amazon is jelentős erőfeszítéseket tettek ezen a területen. Azt tervezi, hogy termékei függetlenek lesznek a felhőalapú számítástechnikai szolgáltatásaitól az Xnor.ai útján, és olyan funkciókat tartalmazhatnak, mint például az arcfelismerés, a természetes nyelvfeldolgozás és a kibővített valóság.

Mivel az élszámítás a helyi feldolgozásra összpontosít, ennek a mezőnek a jelentése a biztonságra és a magánéletre is kiterjed. Ennek eredményeként az Apple biztonságosabbá teheti a gépeket, és még gépi tanulással javíthatja a képalkotó algoritmusokat. Érdemes megjegyezni, hogy az iPhone az élszámítás laza példája, helyben tárolt biometrikus adatokkal (arcfelismerés vagy ujjlenyomat-leolvasó) és feldolgozási lehetőségeivel.