Otthon > hírek > Bloomberg: Az Apple 2020-ban elindíthatja a Mac ARM verzióját

Bloomberg: Az Apple 2020-ban elindíthatja a Mac ARM verzióját

A pletykák szerint az Apple fejleszti a Arm architektúra processzort a Mac és a Macbook Pro számára. Széles körűen várható, hogy az Apple az elkövetkező néhány évben átalakítja Intel sorozatú Intel processzorait Arm alapú egyedi chipekké.

Erre válaszul a Bloomberg egy nemrégiben közölt jelentése szerint az Apple várhatóan 2020-ban indítja el az első ARM-alapú Mac-termékét. Ennek a chipnek a alapján a Mac képes lesz "nagyobb hatékonyságot és alacsonyabb akkumulátor-fogyasztást" biztosítani.

Pletykák vannak arról, hogy ez a terméksorozat megjelenhet a 16 hüvelykes Macbook segítségével, amelyet ebben a hónapban indítottak el.

A Bloomberg előrejelzése nem célzott. A jelentések szerint az Intel azt is elmondta, hogy az Apple Mac termékei jövőre megkezdik az Arm chip áttérését.

Bár ez a változás nem jó hír az Intel számára, lehetővé teheti az Apple számára, hogy elkerülje az Intel processzorok hiányát, és gyorsabbá tegye a termékek piacra dobását.

Ezen felül a Bloomberg azt is elmondta, hogy a Arm-alapú ARM-chip mellett az Apple 2020-ban is forgalomba hozhat AR-termékeket.

Kihúzódtak pletykák, hogy ez a termék nemrégiben megjelenik az iOS 13 bétaverziójában, a beépített 5nm-es processzor dolgozza fel anélkül, hogy az iPhone-ra támaszkodna. Ezenkívül arról számoltak be, hogy az Apple 2020-ban elindít egy új Apple Watch-ot alváskövetéssel.