Otthon > hírek > CEA-LetiCEO: A SOI a szélső AI fontos promóterévé válik

CEA-LetiCEO: A SOI a szélső AI fontos promóterévé válik

A zsugorodási folyamat miatt a szigetelőréteg vastagsága egyre vékonyabbá válik, és a kapu szivárgási árama az egyik legnehezebb probléma, amellyel az IC tervező csapata szembesül. Erre a problémára reagálva a szigetelő réteg SOI-anyagaira való váltás hatékony megoldás, ám az egyik fő öntöde, amely ezt a fejlesztési utat támogatja, a GlobalFoundries, bejelentette, hogy abbahagyja a fejlett folyamatok fejlesztését. Annak érdekében, hogy az SOI-tábornak erőteljesebben kell dolgoznia az ökoszisztéma fejlődésének előmozdításában. A SOI-anyagok feltalálójaként a CEA-Leti francia kutatóintézet tisztában van a SOI-ökoszisztéma megfelelő fejlesztésének előmozdításának fontosságával, és az AI peremének fejlődési tendenciája nagyobb teret fog biztosítani a SOI-technológiának.

A CEA-Leti vezérigazgatója, Emmanuel Sabonnadiere elmondta, hogy az SOI-technológia számos származékkal rendelkezik, az FD-SOI-tól a logikai és analóg áramkörökig, az RF-SOI-ig az RF-komponensekig és a teljesítményt az energia-félvezető alkalmazásokig. -SOI, SOI anyagokat széles körben alkalmaznak, és olyan félvezető társaságok használják, mint például az STMicroelectronics (ST), az NXP, a Nisse és a Samsung.

Noha a Gexin nemrég bejelentette a fejlett technológiai technológia fejlesztésének leállítását, a CEA-Leti és sok SOI-ökoszisztéma partner továbbra is támogatni fogja a SOI-folyamatok miniatürizálását, más új technológiákkal, például beágyazott nem felejtõ memória, 3D Integráljon új tervezőeszközökkel, hogy a SOI tovább haladjon.

Valójában a szélső AI chipek jól alkalmazhatók SOI folyamatok felhasználásával, mivel az él él AI chipek magas teljesítmény / teljesítmény arány követelményeket tartalmaznak, és gyakran algoritmusok és érzékelők integrációját tartalmazzák, amelyek mindegyike a SOI jellemzőivel és előnyeivel kapcsolatos. Csak a sorban. Ezenkívül a FinFET-hez képest az FD-SOI fontos tulajdonsággal rendelkezik, amely dinamikusan képes beállítani a logikai áramkörök működési pontját. A FinFET-kel ellentétben a tervezési szakaszban kompromisszumokat kell tenni a nagy teljesítmény és az alacsony fogyasztás között. Ez nagy előnyeket is hozhat az analóg áramkör tervezésének egyszerűsítése érdekében.

A félvezető ipar végül azonban olyan iparág, amelynek méretmegtakarításra van szüksége annak támogatásához. Megfelelő ökoszisztéma nélkül - még ha a műszaki jellemzők is magasabbak - továbbra is nehéz a további kereskedelmi siker elérése. Ezért a jövőben a CEA-Leti több támogató technológiát indít a partnerekkel, hogy népszerűbbé váljon a SOI-eljárás alkalmazása.