Otthon > hírek > CES 2020 Qualcomm sajtótájékoztató

CES 2020 Qualcomm sajtótájékoztató


Anmon: Jó reggelt mindenkinek, üdvözöljük a CES 2020 Qualcomm sajtótájékoztatón. Nagyon izgatott vagyok, hogy ma itt állok, nemcsak azért, mert a Qualcomm az elmúlt évben sok sikert ért el, hanem azért is, mert 2020 elején állunk és egy új évtized felé haladunk. Az 5G 2020-ban megkezdi a léptékét. Telepítés és hatalmas lehetőségeket kínál az élet minden területén. Az idei CES-en nem csak a mobiltechnológiát fogjuk megosztani, hanem sok olyan új iparágra is összpontosítunk, amelyek fel vannak hatalmazva a mobiltechnológia fejlesztésére, és a vállalat ezen az iparágban elért haladására, majd a következő 45 percben sok izgalmas dolgok, mindenekelőtt a Snapdragon technológiai csúcstalálkozóról beszéljünk, amely éppen elmúlt.

A 2019. évi Snapdragon technológiai csúcstalálkozón bejelentettünk két új platformot - a Snapdragon 865 és a Snapdragon 765 / 765G. A Snapdragon 865 újradefiniálja azt a kiemelt élményt, amelyet a mobil terminálok hozhatnak. Lefedi a felhasználói élményt, amelyet véleményünk szerint az 5G zászlóshajó-termináloknak el kell érniük. Bejelentettük a Snapdragon 7-es sorozat egyetlen chipsetű 5G SoC-ját is - a Snapdragon 765 / 765G egy SoC, amely támogatja a multi-mode 5G kapcsolatot. Itt is szeretném megosztani, hogy néhány nappal ezelőtt az OPPO partnerünk kiadta Kínában a Snapdragon 765G-vel felszerelt OPPO Reno3 Pro kereskedelmi terminált. Nagyon örülünk annak, hogy a Snapdragon 765G december elején történő kiadása után kereskedelmi termináljait december végén szabadon engedhetik, ami nagyon gyors ütemben zajlik. (Referencia sajtóközlemény: Snapdragon 865: https://zh-cn.content.qualcomm.com/news/releases-2019-12-04, Snapdragon 765 / 765G: https: //zh-cn.content.qualcomm .com / hírek / közlemények-2019-12-04-0)

A PC területén jelentősen kibővítettük a PC-orientált termékportfóliót is. A Qualcomm folyamatosan elkészítette a PC termékportfóliót, és a Snapdragon számítási platformon jó lendületet kapott a fejlesztésnek. A Snapdragon 8cx mellett a Snapdragon Technology Summiton bejelentettük az új Snapdragon 8cx vállalati számítási platformot is. Ugyanakkor kibővítettük a PC termékportfóliót az új Snapdragon 7c és 8c készülékkel is, hogy támogassuk az alapszintű és a mainstream notebookokat. (Referencia sajtóközlemény: https://www.qualcomm.cn/news/releases-2019-12-05-0)

Ugyanakkor kiadtuk a világ első 5G XR platformját is, a Snapdragon XR2-t, és örülünk annak, hogy sok eredeti gyártó tervezte a Snapdragon XR2-vel felszerelt terminálok elindítását. Úgy gondoljuk, hogy ez a terminálok új kategóriája folyamatosan megjelenik, és az 5G lejáratakor a további kereskedelmi terminálok elősegítik az XR méretét. (Referencia sajtóközlemény: https://www.qualcomm.cn/news/releases-2019-12-05)

Nagyon izgatottak vagyunk, hogy a Snapdragon platform új szabványokat állít fel a teljesítményre és az innovációra az 5G-korszakban. Ezután szeretném megosztani veled az 5G erős fejlesztési lendületét.

Mint már említettük, 2020 várhatóan az 5G éve lesz a nagyszabású fejlesztés eléréséhez, és látjuk, hogy az 5G telepítése valóban sokkal gyorsabb, mint a 4G. Szeretnék megosztani egy érdekes történetet. Néhány negyed évvel ezelőtt mindenki még vitatkozott arról, hogy az 5G mikor kezdheti el a nagyszabású telepítést. Megosztottuk az adatokat a Qualcomm Analyst Day Day eseményen: Az előrejelzések szerint az 5G okostelefon-szállítások 2020 végére eléri a 200 millió egységet. Ma a visszajelzés azt kapja, hogy mindenki azt gondolja, hogy 200 millió egység konzervatív szám. Az 5G nagy potenciállal rendelkezik. Az okostelefon-piac már nagyon érett, és az 5G szintén sikeresen bevezetésre kerül ezen a piacon, mivel az egész terminálipari lánc szintén teljes mértékben elmozdult az 5G felé. Különösen szeretném hangsúlyozni, hogy a legjobb 4G telefon, amelyet jelenleg mindenki megvásárolhat, egy 5G okostelefon. Ezért azt várjuk, hogy az 5G erősebb fejlesztési lendületet kapjon.

Jelenleg világszerte több mint 45 szolgáltató telepített kereskedelmi forgalomban az 5G-hálózatokat, és több mint 340 szolgáltató fektet be az 5G-be. Arra számítunk, hogy 2023-ra az 5G összeköttetések meghaladják az 1 milliárd pontot, ami két évvel gyorsabb, mint a 4G, ha 1 milliárd összeköttetést eredményez. A következő 5 évben, 2025-ig, az 5G-összeköttetések száma eléri a 2,8 milliárd és megközelíti a 3 milliárd pontot, és a 30% -os penetráció is jóval magasabb, mint a 4G-időszakban. Ezért nagyon örülünk, hogy látjuk az 5G által elért jó fejlesztési lendületet. A jövőben a Qualcomm továbbra is támogatja az 5G széles körű telepítését, és együttműködik az üzemeltetőkkel az 5G hálózat lefedettségének bővítése érdekében. Ugyanakkor nagyon örülünk annak is, hogy sok OEM gyártó 2020 elején tervezi 5G telefonok kiadását, és azt várják, hogy 2020-ban több 5G telefon készüljön.

Ezután két számot szeretnék megosztani veled. A platform kiadásának korai szakaszában a Snapdragon 865 zászlóshajó mobilplatformján elért terméktípus-tervek száma megkétszereződött az előző generációs Snapdragon 855 platformhoz képest, ami nagyon fontos, mivel tükrözi, hogy az egész globális piac az 5G okostelefonokat magában foglalja. nagy léptékű. Izgalmas az is, hogy a Snapdragon 765 / 765G által a platform első kiadása során beszerzett végtermék-tervek száma elérte az előző generációs 7-es sorozatú termékek 2,5-szeresét, ami azt mutatja, hogy az olcsóbb terminálok is kezdenek támogatni az 5G-t. Támogatjuk az 5G széles körű telepítését, és több felhasználó élvezheti az 5G által nyújtott új szolgáltatásokat és élményeket. És amint a Snapdragon technológiai csúcstalálkozón elmondtuk, a Qualcomm továbbra is támogatni fogja az 5G széles körű telepítését minden szinten és még alacsonyabban is.

Az utóbbi időben ügyfeleink kiváló eredményeket értek el a globális piacon, és szeretnék itt megosztani veled. Az OPPO és a Xiaomi nagyon jól teljesítettek Európában, és gyorsan növekvő vállalatok az európai piacon. Természetesen az OPPO, a Xiaomi és a vivo szintén nagyon sikeresek a kínai piacon. Ezen kívül van még a Motorola is, az új Moto Razr összecsukható képernyő telefonjával, a Motorola legújabb teljesítménye szintén nagyon vonzó. Arra számítunk, hogy a Snapdragon 865 segít több OEM-nek a kiemelkedő teljesítmény elérésében a globális piacon.

Valójában az 5G erőteljes növekedése elősegíti a vezeték nélküli szélessávú internet fejlesztését is, és a mobil vezeték nélküli hozzáférés várhatóan bevezetésre kerül az 5G kereskedelme során. Ennek oka az, hogy az 5G nagy sávszélességgel és gazdaságossággal (alacsonyabb bitköltségekkel) rendelkezik, rendkívül magas adatátviteli sebességet biztosít a mobil szélessávú és a Wi-Fi számára, valamint a nagy megbízhatóságot igényel olyan eseményekhez, mint a TV és az élő videó sportesemények. kapcsolat. Jelenleg 34 gyártó használja az X55 5G rádiófrekvenciás és modemrendszereket a CPE terminálok támogatásához vezetékes vezeték nélküli hozzáféréshez. Ezek közül 11 eredeti gyártó alkalmaz olyan megoldásokat, amelyek támogatják az 5G és a Wi-Fi 6 kapcsolatot. A két szám szempontjából fontos, hogy a vezeték nélküli kommunikációs technológia korábbi ismétléseiben a vezeték nélküli vezetékes hozzáférés nem ért el ilyen fényes növekedési lendületet. Ez elősegíti a nagy teljesítményű 5G CPE fejlesztését és kiterjeszti a szélessávú szolgáltatásokat a jelenleg nem lefedett területekre, például az Egyesült Államok külvárosaira és vidéki területeire. Ezen túlmenően, amint az operátorok készen állnak, a vezeték nélküli vezetékes hozzáférés lefedettsége várhatóan tovább bővül, és ezekben a régiókban a felhasználók élvezhetik olyan szolgáltatásokat is, mint például a videó, amelyek iránt nagyon izgatottak vagyunk.

Ezután meg szeretném osztani a konferencia nehéz tartalmát - a PC-teret. Mint már említettem, a Qualcomm elkötelezett amellett, hogy a számítógépeket képessé tegye a mindig csatlakoztatott eszközökre. Meghatározunk egy új PC-élményt, amely olyan számítógépet használ, mint egy okostelefon a mindennapi életben, és ezt az élményt a PC különböző szintjeire hozhatjuk. Miközben tovább bővítjük PC-termékportfólióját, a Snapdragon 8cx-től, amely támogatja a csúcstechnológiát, a Snapdragon 8cx vállalati osztályú számítógépes platformig, a Snapdragon 8c és 7c-hez, amelyek mindig a számítógéphez vannak csatlakoztatva méretarányosan, egyre több Snapdragons A platform PC-k egymás után is megjelennek. Nagyon támogatják a PC-k fejlesztését, amelyeket a Snapdragon platform támogat, és valóban átalakítják az állandó csatlakozás tapasztalatait.

Ennél is fontosabb, hogy az 5G PC manapság valósággá válik, és fontos eszközévé válik a jövőbeli termelékenység alakításában. A Qualcomm elemzőinek napján megemlítettem, hogy ha úgy gondolja, hogy az IT infrastruktúra megismétlődik a vállalati felhőkön (például a Microsoft Azure), akkor használjon 5G PC-t, mert ez nagyban növeli a jövőbeli irodák termelékenységét. Körülbelül egy évvel ezelőtt a Qualcomm megosztotta az 5G PC-elképzelésünket és elindította a Snapdragon 8cx számítási platformot. A mai sajtótájékoztatón nagyon izgatottan jelentettük be, hogy megérkezett a világ első 5G-es számítógépe, és a terméket elindító cég a mi nagyon jó partnerünk, a Lenovo.

A Lenovóval folytatott szoros együttműködésünk révén az 5G PC valósággá vált. A Qualcomm és a Lenovo a 2019 májusában megrendezett COMPUTEX rendezvényen először mutatta be az 5G PC koncepció modelljét (lásd a sajtóközleményt: https://www.qualcomm.cn/news/releases-2019-05-27), ez is kiváltotta a nyilvánosság széles körű elvárásait erre. Ezután hívjuk meg Johnson Jia urat, a Lenovo Group vezető alelnökét és az intelligens eszközök termékcsoportjának fogyasztói üzletágának igazgatóját, hogy mutassa be mindenki számára ezt az 5G PC-t.

[Johnson Jia, a Lenovo Group vezető alelnöke és az intelligens eszköztermékek fogyasztói üzletágának ügyvezető igazgatója beszéde]

Anmun: Köszönöm Johnson. A sub-6 GHz, a milliméter hullám és az eSIM támogatásával az 5G PC-k valósággá váltak, ami valóban nagyon izgalmas. Köszönet a Lenovo-nak, hogy bemutatta ezt a terméket mindenkinek, amint azt Johnson mondta: ez csak a kezdet, és további 5G-os PC-ket fogunk látni.

Ezután megosztom veled a Qualcomm legújabb fejlődését a különböző területeken. Először is először a felhőről szeretnék beszélni. Az 5G hatalmas változásokat hoz, beleértve a felhőt is. Az 5G nagy sávszélességének és alacsony késleltetésének előnyei lehetővé teszik, hogy a szélső felhők feldolgozási képességeket is biztosítsanak. Ennek eredményeként új felhasználási esetek merültek fel, amelyek viszont új követelményeket támasztottak a peremfelhőre. Ezért a szélső felhő az "adatközpont" belépése ". 2019 áprilisában a Qualcomm elindította a Cloud AI 100-at (lásd sajtóközlemény: https://www.qualcomm.cn/news/releases-2019-04-09-0). Négy fő felhasználási területe az adatközpont AI gyorsított következtetések feldolgozása, az 5G intelligens éldoboz, az 5G infrastruktúra és az autóipar. A Cloud AI 100 másodpercenként több mint 350 TOPS (trillió művelet) AI csúcsteljesítményt képes biztosítani. Összehasonlítva az iparágban jelenleg alkalmazott legfejlettebb AI-következtetési megoldással, a Cloud AI 100 több mint 10-szer növeli a teljesítményt wattonként.

Amit jelenleg dolgozunk, pontosan ugyanaz a stratégia, amelyet a Cloud AI 100 tervezésénél használtunk. Most bejelentem az első terméket, amely a Cloud AI 100 alapú - egy intelligens éldoboz. A dián a Qualcomm logóval ellátott termék olyan termékdizájn, amelyet mi és partnereink együtt készítettünk. Az egyik az első 5G intelligens éltartó doboz, amely elfogadta a Qualcomm Cloud AI 100-at, amely támogatja az 5G-összeköttetést és az AI-feldolgozási képességeket, és 2020 második felében nagyszabású kereskedelmi felhasználást ér el. A Qualcomm további részleteket mutat be a termékről és partnerei a kapcsolódó tevékenységekben az év első felében. A felhő és az él feldolgozása nagyon eltérő az energiafogyasztás, a teljesítmény és a számítás szempontjából. Nagyon örülünk, hogy tavaly áprilisban indítottuk a Cloud AI 100-at. Most, a partnerekkel folytatott közös erőfeszítéseink révén a Cloud AI 100 kereskedelmi termékeit tervezik. Örülünk annak, hogy első terméke egy intelligens éldoboz, amely támogatja az 5G csatlakozást.

Az 5G kapcsán okostelefonokat, CPE-ket, számítógépeket és élfelhőket vezettünk be a vezeték nélküli vezetékes hozzáféréshez. Ezután autókról akarok beszélni. Az autóipar a Qualcomm egyik legizgalmasabb új vállalkozása, mivel a technológia alapvetően megváltoztatta a szállítási ipart - nemcsak jelentősen javította a közúti biztonságot és hatékonyságot, hanem átalakította az autós tapasztalatokat és felhatalmazta az új szolgáltatásokat - és a szolgáltatások - ez egy jó példa arról, hogy a mobil technológia átalakítja a hagyományos iparágokat.

Az elmúlt 15 évben technológiánk befolyásolta a világot, és változásokhoz vezetett az autóiparban. Korai időben együttműködöttünk a General Motors-szal az autóipari kapcsolatok területén. Most, szinte minden gyártó együttműködésével és támogatásával, a Connected Cars valósággá vált. Ezen túlmenően változások történnek a digitális pilótafülkékben, fejlettebb szolgáltatásokban és számítástechnikai megoldásokban, amelyek óriási lehetőségeket jelentenek az egész autóipar számára, a Qualcomm és a partnerek számára. Jelenleg több mint 100 millió jármű használta a Qualcomm technológiát. Mindez tükrözi a Qualcomm hosszú távú elkötelezettségét az autóipar innovációjának előmozdítása iránt, és azt is gondoljuk, hogy a mobil technológia átalakítja az autóipart.

Ma több új bejelentést és új terméket fogok hozni. A Qualcomm megrendeléseinek becsült összértéke a járművön belüli információfeldolgozás, az audio és video információ, valamint az autóba épített összekapcsolás területén elérte a 7 milliárd dollárt. Ez egy hatalmas ugrás az adatokhoz, amelyeket a Qualcomm elemző napján jelentettünk be. Jelenleg a Qualcomm első helyen áll a gépjárművek legnagyobb infotainment témájában, és a járműbe épített információk feldolgozása és a Bluetooth-kapcsolat területén is első helyezést értünk el. Jelenleg 19 autógyártó használja a Qualcomm autóipari megoldások portfólióját. Örülünk, hogy ilyen sokféle partnerrel dolgozunk, és nagyon örülünk annak is, hogy az autóipar a mobil technológián keresztül átalakítja az autók csatlakozási és vezetési tapasztalatait.

Az autóiparban négy kulcsfontosságú területre koncentrálunk. Néhányan jól ismered ezt, mások a Qualcomm új üzleti területei. Az első a csatlakoztatott autóélmény összekapcsolása. A következő tíz évben az autó-felhő, az autó-jármű és a gyalogos-összeköttetés kulcsfontosságú lesz az autóipar fejlődéséhez. Ezért külön figyelmet fordítunk a járműbe épített információk feldolgozására és a C-V2X-re, amelynek célja az autó-kocsi, az autó-infrastruktúra, az autó-felhő és az autó-kapcsolat közötti kapcsolat lehetővé tétele. -gyalogos. Másodszor, egyértelműen felismerjük azt is, hogy az okostelefonok újradefiniálják a felhasználói élményt, mivel minden nap információt küldenek nekünk. Ugyanakkor partnerünk, a világ globális autóiparának vezetője, szintén átalakítja a digitális pilótafülkét és a mobil technológiát használja a vezetési élmény, például digitális műszerfal, információs és audió rendszerek, valamint a hátsó ülésen való szórakoztatás átalakításához.

Ezen túlmenően két teljesen új területre terjedtünk ki. Az első a felhőoldali terminálkezelés, amely jó lehetőséget kínál a Qualcomm és az autógyártók számára új szolgáltatások létrehozására. Nemcsak hogy támogatjuk az autonóm vezetést az ADAS (Advanced Driver Assistance System) segítségével is. Ez