Otthon > hírek > A CEVA audio / voice DSP és szoftver, amelyet a Novatek adományozott az intelligens TV SoC-k számára

A CEVA audio / voice DSP és szoftver, amelyet a Novatek adományozott az intelligens TV SoC-k számára

A CEVA bejelenti, hogy a Novatek Microelectronics, az iparág vezető fabless chip-tervező vállalata engedélyt szerez a CEVA-X2 audio DSP, ClearVox használatának bevezetésére az intelligens TV-on-chip (SoC) termékcsaládban, amely több mikrofont támogat. a hangos front-end szoftver és a WhisPro ™ hangfelismerő szoftver, amely lehetővé teszi a távoli terepi hang-ébresztési és -vezérlő funkciókat, amelyek mindig online Alwaye-On. A Novatek a különféle képernyőmeghajtó IC-k és SoC-megoldások tervezésére, fejlesztésére és értékesítésére szakosodott.

Moshe Sheier, a CEVA marketing alelnöke elmondta: "Örülünk, hogy kibővítjük partnerségünket a Novatek-val egy hatékony hang felhasználói felület bevezetése érdekében az intelligens TV SoC-jébe. CEVA-X2 DSP-jük kiegészíti a ClearVox és a WhisPro hangszoftvert. A Novatek új lehetőségeket kínál, hogy egyedi, testreszabott, többnyelvű hangélményt hozzon létre ügyfelei számára. "

A CEVA ClearVox házon belül kifejlesztett kiterjedt szakértelme az audio- és beszédfeldolgozás terén, kombinálva fejlett algoritmusokat a különféle akusztikus forgatókönyvek és mikrofonkonfigurációk kezelésére, ideértve a hangszórók érkezési irányait, a többszörös mikrofon sugárzását és a zajcsökkentést. Optimalizált szoftver az akusztikus visszhang törléséhez és a kapcsolódó firmware és illesztőprogramok. A CEVA WhisPro és ClearVox együtt dolgozik, hogy olyan ügyfeleknek, mint a Novatek, olyan hatékony CEVA DSP-alapú beszédfelismerő megoldást nyújtson, amely lehetővé teszi számukra, hogy mindig hallgassanak okos televíziókat, intelligens hangszórókat, okostelefonokat és Bluetooth fülhallgatókat, hogy felhő alapú hanggal dolgozzanak. asszisztensek A szolgáltatások kölcsönhatásba lépnek. Ez a megoldás a hang előfeldolgozás és a neurális hálózati algoritmusok teljes integrációja. Helyileg futhat szélső eszközökön még zajos környezetben és távoli felhasználási esetekben is, magas felismerési arányt biztosítva, ezáltal védve a felhasználók magánéletét és minimális késleltetést biztosítva. A CEVA ClearVox és WhisPro készülékeit a CEVA-X2 nagyteljesítményű audio / hang DSP-re optimalizálták, amelyeket intenzív audio alkalmazásokhoz terveztek az intelligens otthoni, mobil és autóipari piacokon. A CEVA-X2 DSP ötutas VLIW mikroarchitektúrát használ és párhuzamos feldolgozást biztosít kettős skaláris számítási motoron keresztül, támogatja az egy utasításos több adatot (SIMD) és az opcionális lebegőpontos egységeket a nagy pontosságú algoritmusokhoz.