Otthon > hírek > Meg tudja oldani az ellátási problémát? A Samsung Electronics nyeri az Intel CPU-öntödei megrendelést

Meg tudja oldani az ellátási problémát? A Samsung Electronics nyeri az Intel CPU-öntödei megrendelést

Az utóbbi időben az Intel PC CPU-termelése komolyan nem kielégítő, ezért úgy döntött, hogy kiszervezi a gyártást, és együttműködik olyan multinacionális öntödei társaságokkal, mint a Samsung Electronics és a TSMC.

Egy koreai médiajelentés szerint a Samsung Electronics megvásárolta az Intel PC-k számára CPU (központi feldolgozó egység) öntözési megrendelését. A múltban az Intel szerződést írt alá a Samsung Electronics-nal az alkatrészgyártásért, de ezúttal az Intel először rendelte meg az öntödei rendszer félvezető CPU-ját.

Miután a PC-gyártók, mint például a Hewlett-Packard és a Lenovo néhány nappal elpusztították az Intel ellátási státusát, az Intel bocsánatkérő levelet küldött Michelle Johnston Holthaus alelnöknek, elismerve, hogy a kereslet helytelen volt, és kijelentette, hogy növeli az öntödék arányát. .

Az ipari elemzők szerint, bár az Intel processzortermelése két számjeggyel nőtt az év második felében, a kínálat továbbra sem kielégítő, ami arra késztette az Intel-et, hogy megbízza a Samsung Electronics-ot OEM termékek gyártásával.

Valójában a globális öntödei társaságok között nagyon korlátozottak azok a cégek, amelyek az Intel CPU-öntödei megrendeléseket tudják befogadni, csak a TSMC, a Samsung Electronics és a GlobalFoundries.

A koreai média, a "Korea Economy" arra is rámutatott, hogy a TSMC továbbra is ügyleteket folytatott a Huaweivel az Egyesült Államokban, és a Samsung Electronics lett az Intel prioritási listája.

A dél-koreai JT Liangzai KTB Investment Securities elemzője szerint a Qualcomm után az Intel várhatóan növeli az öntödei megrendeléseket.