Otthon > hírek > Kína kijelzőinek fejlesztése heves, a Samsung és az LG szerkezeti kiigazításokat hajt végre

Kína kijelzőinek fejlesztése heves, a Samsung és az LG szerkezeti kiigazításokat hajt végre

A kínai kínai kijelzőtársaságok heves támadására adott válaszként a koreai kijelző LG monitorok és a Samsung monitorok közötti közelmúltbeli konfliktusok fokozatosan lehűltek, és mindegyikük szerkezeti kiigazításokon ment keresztül.

A koreai média "DDaily" jelentése szerint a piacra korrigált DSCC statisztikák a globális megjelenítési termelékenységről (CAPA) ebben az évben Kína 46% -ot tettek ki, csaknem kétszer annyit, mint Dél-Korea (24%). 2016-tól Dél-Korea (35%) továbbra is megelőzi Kínát (29%), de mivel Kínát 2017-ben meghaladta, a különbség Kína és Dél-Korea között növekszik.

Az LCD (folyadékkristályos kijelző) területén a kínai vállalatok alacsony költségű támadásokat fogadtak el, ami fokozatosan arra késztette a koreai vállalatokat, hogy elveszítsék versenyképességüket. A Korea Gazdaságkutató Intézet felmérése szerint Dél-Korea LCD-piaci részesedése ebben az évben 32% volt, Kína (33%) pedig enyhe különbséggel vette át a vezetést. Másrészt, bár a koreai vállalatok továbbra is vezetik Kínát az OLED területén, a kínai vállalatok szintén felgyorsítják Dél-Korea felzárkózását. A kínai BOE, a Visionox és a Huike nemrégiben bejelentette, hogy befektetni fognak az OLED mezőbe, amelynek alapja meghaladja a 15 trillió nyereményt.

Az LG Display lassú teljesítménye miatt a vállalat intenzív strukturális kiigazításokat hajtott végre, és az önkéntes nyugdíjba vonulással és az alkalmazottak eltörlésével csökkentette a munkaerőköltségeket. Han Xiangfan, az LG Display alelnöke kijelentette lemondását a művelet romlása miatt.

Széles körben úgy gondolják, hogy az LG Display bevétele a harmadik negyedévben alacsonyabb lesz, mint a piaci előrejelzés. Az LG Display harmadik negyedévében az előrejelzett bevétel 6,1292 trillió nyeremény, a működési veszteség 255,8 milliárd nyereség, és a működési veszteség 2019-ben 1,45 trillió nyeremény lesz.

Másrészt a Samsung Electronics megkezdte egyes gyártók és irodai dolgozók számára az önkéntes nyugdíjba vonulást. A Chungnak hegyi gyár, amely eredetileg LCD paneleket gyártott, szintén úgy döntött, hogy csökkenti a termelést.

Összességében mindkét társaságot a kínai vállalatok érintik, de a különbség az, hogy a Samsung piaci részesedése a kis- és közepes méretű OLED-szektorban körülbelül 80% -ra esett vissza, de még mindig messze elmarad az iparágtól, plusz a Samsung kijelzője a fő összecsukható kijelző. A beszállítók mellett az LCD üzletág mellett a Samsung monitoroknak még számos előnye van.

Ezen túlmenően a Samsung Display 13,2 billió nyereményt szándékozik befektetni a QD OLED gyártósorok építésébe, ami rekordot jelent a koreai vállalatok egyjegyű kijelzővel történő beruházásaihoz. Az LG Display megpróbálja vezetni a nagy OLED-kijelző-piacot, de a megvalósítás nem olyan egyszerű, mint ahogy azt a tervek is megtették. A kijelzőipar érintett emberei azt állították, hogy a két vállalat szervezeti átalakításon megy keresztül, ám a Samsung Electronics sok fegyvert tart és viszonylag kevés nyomás alatt van.