Otthon > hírek > Zárt szem kötél? A JDI 7 éves konzervatív támadása az OLED panelek ellen

Zárt szem kötél? A JDI 7 éves konzervatív támadása az OLED panelek ellen

Idén április óta a Japan Display Inc „mentési tervéről” szóló hírek alig álltak le. Néhányan azt mondják, hogy a katasztrófa forrása az, hogy a JDI ragaszkodik az LCD panelhez, és nem ismeri fel, hogy a jelenlegi piacot már nem uralja az LCD. Ez. Valójában 2012-ben a JDI úgy döntött, hogy egy évet használ az OLED panelek tömegtermelésének elérésére, de miért forog a JDI az elmúlt hét évben?

Általánosságban elmondható, hogy ez nem más, mint a tőke és a technológia két problémája, de néha túl „önellátó” és a „sikeres” végül krónikus öngyilkossá válik.

Ismételt tömegtermelési terv és nulla ütemterv

2011-ben a japán panelipar egyre lassúbb lett, és a japán kormány arra késztette a Sony-t, a Toshiba-t és a Hitachi-t, hogy integrálják LCD-panelüzletüket, és létrehozta a Japan Display Inc.-t.

Elmondható, hogy a JDI létrehozása elején tele volt ambícióval.

A Nikkan Industry News 2012-ben beszámolt arról, hogy a JDI 2013 második felében tervezi OLED panelek tömeggyártását, elsősorban olyan mobil eszközökhöz, mint például okostelefonok. Abban az időben a japán média azt mondta, hogy a JDI körülbelül 100 milliárd jennel (kb. 6 489 milliárd RMB) bővíti OLED panel kapacitását, hogy utolérje a piacvezető Samsung Display-t.

Abban az időben a JDI kipróbált gyártósort hozott létre a japán Mobara gyárban és a Dongpu gyárban, és folytatja az OLED panelek fejlesztését. Bár a Nikkei News rámutatott, hogy a JDI OLED paneleit legkorábban 2014-ben állítják elő tömeggyártásban. De ami érdekes, hogy 2019-ig a JDI új vezérigazgatója, Kikuoka azt mondta, hogy a JDI végre elindítja első OLED termékét.

Így van, ez az első. A JDI végre évek óta megjeleníti eredményeit az OLED paneleken.

Mi a JDI elfoglalt 2014 és 2019 között?

Valójában a nemrégiben létrehozott JDI fellépés nagyon gyakori. 2012-ben a JDI elindította a 4,5 hüvelykes, 1280x720 OLED panelt. 2013-ban a JDI bejelentette, hogy egy 5,2 hüvelykes Full-HD OLED panelt fejlesztett az okostelefonokra, az akkori legnagyobb felbontással (1920x1080). Ugyanakkor a JDI elmondta, hogy két-három év alatt tervezi a tömegtermelést, és reméli, hogy megszakítja a dél-koreai Samsung Electronics uralta helyzetet.

A JDI-nek azonban az elmúlt két évben, 2015-ig, még mindig nincs tömegtermelése, de ez látható a japán média egyes helyi panelgyárak beszámolóiból: a panelek hozama nem jó, nehéz a tömegtermelés; Az OLED iránti kereslet kibővíthető, nem ismert, konzervatív A stratégia biztonságosabb; a költségeket nem lehet csökkenteni ...

Nem számít, ha nincs előrelépés, mert abban az időben a piac számára csak a Samsung Display és az LGD képes tömegesen előállítani az OLED rugalmas paneleket. Globális szempontból ez a piac még gyerekcipőben jár, és sok potenciális eladó várja a lehetőséget.

Elhatározta, hogy eljön, de nincs erő, nincs pénz

2016-ig, amíg az okostelefon-gyártók az LCD-képernyőkről az OLED-képernyőkre váltottak, a JDI LCD-képernyőkkel kapcsolatos megrendelései hirtelen visszaestek, és az iPhone-eladások visszaesése visszaesést eredményezett a japán kijelzőtársaságok számára.

Valójában a tőzsdei jegyzés óta a JDI nem törte meg a működési veszteségek átokját. A japán kormány gazdasági és gazdasági minisztere, Shi Geng Hongcheng még azt is kijelentette, hogy ha a két év alatt elveszett JDI az Apple parancsaira támaszkodna, a kormány nem zárja ki a részvények eladását.

De a JDI számára, amelynek bevételének fele az Apple üzletágából származik, az Applere hagyatkozás úgy tűnik, hogy könnyebb élni. Bár az Apple nem jelezte, hogy új telefonokon fogja használni az OLED képernyőket, egyes elemzők azt jósolják, hogy az Apple 2018. évi új készüléke OLED kijelzőket használhat. Hasonlóképpen, a JDI reméli, hogy megragadja az Apple megrendeléseit, és időben új lendületet ad a növekedésnek.

Ennek eredményeként a JDI ismét bejelentette, hogy az OLED panelek tömeggyártása 2018-ban kezdődik meg. Jelenleg a Samsung már nem az egyetlen ezen a területen. Az LG Display és a BOE által képviselt kínai panelgyár megosztotta a piacot.

Ugyanakkor a JDI 50 milliárd jen befektetését tervezi egy OLED panel gyártósor felállításához a Maoyuan gyárban, amelyet várhatóan 2017 tavaszán indítanak. Ugyanakkor a havi termelést a következőkre tervezi: 5 millió darab 2018-ban, ezzel felhalmozva a tömegtermelési technológiát. A vezető piac, a Samsung, az LGD és más koreai gyárak ellen.

Abban az időben azonban a Nikki Industrial News megkérdezte a vállalat panelgyártó üzemét, és megtudta, hogy a JDI-nek továbbra is vannak finanszírozási problémái egy OLED kijelzőpanel teljes gyártósorának felépítésében.

Ezenkívül a JDI névtelen emberek azt is kiderítették a Nikkan Ipari Hírek számára, hogy a teszt gyártósor technológiájának egy része nem alkalmas tömegtermelésre, és a koreai gyártókhoz hasonló technológiák alkalmazásáról beszélnek. De még ha más szállítókkal is együttműködik a nehézségek leküzdésében, a JDI továbbra is dilemmában van - ismeretlen az, hogy a legnagyobb részvényes, az Ipari Innovációs Beruházási Ügynökség (INCJ) és más kormányok egyetértenek-e benne.

Bár a technológiát nem lehet megtalálni, a pénzeszközök végre kifizethetők. 2016 decemberében a JDI bejelentette, hogy pénzbeli injekciót kapott az INCJ 75 milliárd jenjéből (körülbelül 4,866 milliárd RMB), és kijelentette, hogy a forrásokat felhasználja az OLED technológia fejlesztésére.

Miután megállt, a piac már nem létezik

Az OLED panelekbe történő jelentős beruházások ellenére a JDI továbbra is meg van győződve arról, hogy LCD paneljei abszolút előnyt élvezhetnek, és piaci spekulációkkal párosulva az OLED panelek iránti igény még nem érte el a "teljes virágzás" idejét. Ezért a JDI nem túl sürgős.

A valóság azonban mindig kegyetlen. 2017-ben az OLED képernyőre váltott iPhone X csalódottá tette a JDI-t. Az Apple megrendeléseit elrabolták, a JDI átalakította a hazai és a külföldi gyártósort, és több mint 3700 alkalmazottat elbocsátottak. A JDI konzervatív támadása az OLED panelekkel már hűvös lett - az Apple megrendeléseire támaszkodva az Apple nem mondott búcsút a JDI LCD-jének.

Azt mondhatjuk, hogy az Apple iránti nagymértékű támaszkodás része annak, hogy a JDI-t manapság tönkretették. De ahogy a mondás mondja, az emberekre való támaszkodás rosszabb, mint a sajátra hagyatkozás. Végül a JDI továbbra is túl magabiztos, önellátó az uralkodó LCD technológiában; az önmagának való igazságosság árán, amikor az OLED panelpiac érlelődik, mindig véres módon ölhetsz meg. Ha megérti ezt, akkor csak azt mondhatja, hogy a JDI túl naiv.

2018-ban a JDI ismét elkezdte fontolóra venni az OLED panelek tömeggyártásának késleltetését. Ennek fő oka az, hogy az OLED panelek iránti igény nem mutatott gyors növekedési tendenciát a várakozásoknak megfelelően, és az LCD panelek egyre inkább felújulási jeleket mutatnak.

Egy másik fontos ok az, hogy a Samsung által nyújtott OLED panelek ára nagyon magas. A jelentések szerint az iPhone X egyes paneleinek költsége elérte a 110 USD-t, és a jelentések szerint 120 és 130 USD között vannak. Ez majdnem az iPhone X gyártása. A teljes költség egyharmada. Ha a költség meghaladja a várakozásokat, akkor azt természetesen a fogyasztókra hárítják. Az iPhone X gyenge kereslete a JDI-t is „szerencséssé” teszi.

És ebben az évben az Apple elkezdte "visszatérni az LCD-hez". A Samsung kijelzőn kívül, amely az Apple OLED panelének fő szállítója, az iPhone 11 LCD képernyőjét az LGD, a Sharp és a JDI biztosítja.

A Japan Display Co., Ltd. reméli, hogy megrendeléseket cserél egy nagy fordulat felé. Március 30-án a JDI felülvizsgálja az igazgatótanácsban több mint 50 milliárd jen alapok ütemezését, beleértve legalább 30 milliárd jen (körülbelül 1,943 milliárd jüan) összeget. A tőkeemelést az LCD-panelek gyártásának növeléséhez szükséges anyagbeszerzési és gyártási berendezések költségeire kell felhasználni.

Az iPhone 11 LCD panelen megrendelései azonban nem voltak a vártak, és a problémás JDI-t nem sikerült megmenteni. A Nikkan Kogyo Shimbun szeptember 13-i jelentése szerint a JDI Baishan üzemét az ishikawai prefektúrában iPhone LCD-képernyők gyártására felfüggesztik határozatlan időre.

A 2016 decemberében üzembe helyezett Baishan-üzem a JDI legfejlettebb gyára, és az építési alap nagy részét (kb. 170 milliárd jen) az Apple nyújtja előleg formájában. Mivel az OLED paneleket az Apple elfogadta, a Baishan-üzem üzemi foka lassú.

Nem ismerem a jövőbeli japán megjelenítőt

Bár a JDI még nem határozta meg, hogy teljes mértékben el kívánja-e készíteni az OLED paneleket, a JDI jelenlegi álláspontja szerint elengedhetetlen, hogy elegendő pénzeszközt szerezzenek a mentéshez. Megérkezett a beruházási terv, és nem kis ütés, hogy távozzon a JDI-től.

Az NHK TV Japan már 2018 decemberében idézte az ügyet ismerő embereket, mondván, hogy a JDI tárgyalásokat folytat egy kínai társaságok és alapok konzorciumával, hogy elfogadja a JDI Japan legnagyobb részvényese körülbelül 50 milliárd jen értékű beruházást. Az Ipari Innovációs Befektetési Ügynökség (INCJ) szintén fontolóra veszi a pénzügyi támogatás igénybevételét.

Ez év áprilisáig a JDI bejelentette, hogy 117 milliárd jen tőkeinjekciót kap a kínai befektetők és az INCJ részéről. De ezt követően a kínai befektetők egymást követően vonták vissza tőkét, és az iparág az Apple felé fordította a figyelmét. Kikuoka JDI elnök októberben optimista volt abban, hogy akár 50 milliárd jen beruházást fog kapni a nagy ügyfelek, az Apple Inc. és a jelenlegi vállalatok részéről. Azt is elmondta, hogy reméli, hogy november végéig teljesíti az 50 milliárd jen emelésének célját.

Ha a finanszírozás jól megy, a JDI enyhülhet. Ezután fel kell lépnünk és ki kell töltenünk a hiányt az OLED területén hét évig. Mivel az Apple 2020-ban azt tervezi, hogy teljes mértékben átvált az OLED kijelzőre, a JDI-ra való ténylegesen kevés idő marad hátra!