Otthon > hírek > A 7 nm-es különbségrend összehasonlítása? A Global Foundries 12LP folyamatot indít

A 7 nm-es különbségrend összehasonlítása? A Global Foundries 12LP folyamatot indít

A Global Foundries szeptember 25-én elindította a 12LP + folyamatot globális technológiai konferenciáján, amelynek középpontjában a mesterséges intelligencia képzése és az érvelési alkalmazások álltak. Az előző generációs 12LP folyamattal összehasonlítva a 12LP + 20% -os teljesítménynövekedést vagy 40% -os teljesítménycsökkentést kínál a logikai terület 15% -os csökkentésével.

Ezenkívül a 12LP + folyamat egyik legfontosabb jellemzője a nagy sebességű, kis teljesítményű, 0,5 V-os SRAM memóriacellák, amelyek támogatják a processzor és a memória közötti gyors, energiahatékony adatátvitelt, ami a számítástechnika és a vezetékes infrastruktúra piacának munkája. . Fontos követelmények az intelligens alkalmazások számára.

A Global Foundries a referenciacsomagokat a mesterséges intelligencia alkalmazásokhoz és a tervezési / műszaki közös fejlesztési (DTCO) szolgáltatásokat nyújtja a 12LP + folyamathoz, amelyek mindegyike lehetővé teszi az ügyfelek számára, hogy a mesterséges intelligencia áramkörök holisztikus perspektívájából nézhessék meg az energiafogyasztást és a költségeket.

Ezenkívül a 12LP + új szilikon interposzterrel rendelkezik a 2.5D csomagoláshoz, amely elősegíti a nagy sávszélességű memória integrálását a processzorral a gyors, energiahatékony adatfeldolgozáshoz.

A 12LP + megoldás az ARM Artisan® fizikai IP-jét használja a globális öntödékhez és a POPTMIP-et a mesterséges intelligencia alkalmazásokhoz. Mindkét megoldást a Global Foundries első generációs 12LP platformjára is alkalmazni kell.

Gus Yeung, a Fizikai Tervező Csoport vezérigazgatója és kutatója elmondta: "A mesterséges intelligencia, az autóipar és a csúcskategóriás fogyasztói mobiltelefonok csak néhány a növekvő alkalmazásokból a nagy teljesítményű SoC-k sürgős igényeinek kielégítésére. Az ARM támogatásával A kézműves fizikai IP és a fejlett processzor-tervezés, a Global Foundries 12LP + segít a tervezőknek a termékek gyorsabb és hatékonyabb megtervezésében. "

Michael Mendicino, a Global Foundries digitális technológiai megoldásainak alelnöke elmondta: "A 12LP + bevezetése a Global Foundries stratégiájának eredménye, amely differenciált megoldásokat kínál ügyfeleinek. A Global Foundries képes a terveket méretezni anélkül, hogy a munkafolyamatok megzavarnák a többi megoldáshoz képest. "Skála, amely nagyon költséghatékony."

Michael Mendicino ezenkívül kijelentette: "Például, fejlett 12nm-es technológiánkként a 12LP + megoldás az ügyfelek számára biztosítja a legtöbb teljesítményt és teljesítmény-előnyt, amelyeket a 7 nm-es folyamatról igényelnek, de NRE-vel (nem ismétlődő mérnöki munka) az átlagos költség csak körülbelül a fele, ami jelentős költségcsökkentést eredményez. Ezen túlmenően, mivel a 12nm-es csomópont hosszabb ideig fut és érlelődik, az ügyfelek gyorsan képesek lesznek racionalizálni, hogy teljes mértékben megértsék a mesterséges intelligencia technológiájának növekvő igényét. "

A Global Foundries szerint a 12LP + PDK már elérhető, és a vállalat jelenleg több vevővel együttműködik. Várhatóan 2020 második felében kerül kiadásra, és 2021-ben a New York-i máltai Fab 8-as tömegtermelés.