Otthon > hírek > A DRAM piaci részesedése dominál, miért árnyékolják a Samsungot még mindig?

A DRAM piaci részesedése dominál, miért árnyékolják a Samsungot még mindig?

A vállalat arra számít, hogy a Samsung globális DRAM-piaci részesedése várhatóan eléri a három év legmagasabb szintjét. Ezen túlmenően a memória félvezető árak csökkenése lelassult. A külvilág azt várja el, hogy a Samsung javítsa a bevételeket. Számos elemző rámutatott arra, hogy a Samsung Electronics még mindig tele van sok kilátással. Bizonyosság.

A „Daily Economy” koreai média jelentése rámutatott arra, hogy az elmúlt év negyedik negyedévében az IKT-vállalatok késleltették a beruházásokat, és depressziót okoztak a DRAM-ipar számára. Még mindig nehéz biztosítani, hogy a DRAM-ipar a jövőben helyreállítsa korábbi dicsőségét. Másrészről, a kínai vállalatok a panelek területén alacsony áron nyomják meg a Samsung Electronics-t, és a Samsung Electronics okostelefon-üzletének lassú felépülése van. Nehéz gyorsan javítani a bevételt. A Samsung Electronicsnak nem csupán a japán exportkorlátozásokkal, a kínai-amerikai kereskedelmi vitákkal és az alelnök perekkel kell szembenéznie.

Tavaly szeptember óta a DRAM árak tovább zuhantak. Ez a hanyatlás csak ez év augusztusában kezdődött lelassulni. A DRAM ára (DDR4 8 Gb tranzakciós ár) augusztusban 2,94 USD volt, ami megegyezik a múlt havi szinttel. Különösen a NAND flash memória ára két hónappal emelkedett, és a külvilág elkezdett arra számítani, hogy az ár mélypontjára esik, és hamarosan visszatérőben van.

Sok elemző azonban úgy véli, hogy a DRAM árainak még hosszú utat kell megtenni az aljára. Annak ellenére, hogy az IHS Markit azt jósolja, hogy a Samsung DRAM piaci részesedése eléri a 47% -ot a harmadik negyedévben, a koreai félvezető-ipar továbbra is úgy gondolja, hogy bár a DRAM látszólag leesett, a DRAM iránti kereslet és a készletek nem álltak helyre, és túl korai lenne döntse el, hogy a DRAM árai lefelé vannak-e.

A legtöbb elemző úgy gondolja, hogy a DRAM-ipar hosszú távon felépül. De a vélemény visszatérésének időzítéséről sokféle vélemény van. Néhány előrejelzés szerint az 5G, a tárgyak internete (IoT), a mesterséges intelligencia (AI), az elektromos járművek és más iparágak bővülése jövőre növekedni fog a memória chipek iránti keresletben, a Samsung bevételeinek várhatóan 2021-re visszapattan.

Az értékpapír-ipar rámutatott arra, hogy a Samsung Electronics harmadik negyedéves nyeresége várhatóan javul, ám nehéz visszatérni az előző napjához. Az értékpapír-ipar azt jósolja, hogy a Samsung Electronics idei bevétele körülbelül 27 trillió nyereséget fog elérni, és várhatóan körülbelül 35 trillió nyereményre fog növekedni jövőre. A 2017. és a 2018. évi nyereséghez viszonyítva (körülbelül 50 trillió nyeremény) viszont még mindig van jelentős növekedési lehetőség.

Másrészt, bár a félvezető üzletág a Samsung Electronics jövedelmezőségének nagy részét teszi ki, ügyelnie kell az okostelefonok és a kijelzők fejlesztésére is. Például, bár a Galaxy Note10 és a Galaxy Flod kedvezően fogadták az év második felében, a tényleges bevételek és a jövedelmezőség növekedése még nem látható.

A kiállítási üzletágban az Asiana Financial Management Institute közelmúltbeli jelentése rámutatott, hogy a kicsi OLED-k három éven belül túlléphetnek, és a vállalat reakciója nagyon fontos. A KTB befektetési értékpapír kutatója, Jin Liang Zai (transzliteráció) rámutatott, hogy a kínai vállalkozási kör idén kezdte meg az OLED panelek tömeggyártását, ami befolyásolhatja a következő év teljesítményét