Otthon > hírek > Az 5G hajtásával a koreai félvezető-ipar várhatóan megfordítja a sötét helyzetet 2020-ban

Az 5G hajtásával a koreai félvezető-ipar várhatóan megfordítja a sötét helyzetet 2020-ban

A Science and Technology Daily szerint a "Theinvestor" dél-koreai média arról számolt be, hogy az 5G-készülékek folyamatos növekedésével a koreai memóriaipar várhatóan 2020-tól újjáéledik, megváltoztatva az idei nyers művelet helyzetét.

A koreai piaci résztvevők szerint a félvezető-ipar alapjai lényegesen javulni fognak 2020-ig. Közülük, a gyártóknak a piaci kínálat kiigazításának köszönhetően a DRAM-piac egyensúlyt fog elérni a kínálat és a kereslet között, és az árak várhatóan jelentősen visszatérnek a második Például az SK Hynix és a Micron csökkentette a gyártási méretet, és a Samsung a DRAM gyártósort átalakítja a jövő évben a képérzékelők gyártósorává.

Ugyanakkor az IHS Markit kutatóegység szerint az 5G-os mobiltelefonok nagy szállítása növeli a félvezetők iránti keresletet. Jövőre a félvezető globális bevétele 5,9% -kal növekszik, és az összeg 2019. évi 422,8 milliárd dollárról 448 milliárd dollárra növekszik. Ezért az 5G lesz az egyik legfontosabb tényező, amely a félévpiac jövő évi újjáéledését előmozdítja.

Az IHS Markit azt is elmondta, hogy a technológiai innováció a kereslet növekedését fogja ösztönözni, és a piaci dinamika tovább javul. Dél-koreai Samsung és az SK hynix jelenleg az ötödik generációs kis teljesítményű DRAM tömeggyártását tervezi 5G-készülékek számára, de ebben a szakaszban vannak bizonyos korlátozások a DRAM kapacitására, így a DRAM-árak tovább növekednek.

Ezenkívül más kutatóintézetek, például az Ipari Intelligencia Kutatási Intézet (MIC) és a Tektronix Kutatóintézet a közelmúltban azt jósolták, hogy a félvezetők 2020-ban továbbra is növekedni fognak az 5G, AI és autóipari alkalmazások iránti keresletben, a kialakuló terminálok segítségével alkalmazásokat. Az ipar fokozatosan jön ki az alsó részből.