Otthon > hírek > Edwan: Az idei globális félvezető teszt iránti igény évente 15% -kal csökken

Edwan: Az idei globális félvezető teszt iránti igény évente 15% -kal csökken

Az Advantest, a félvezető tesztelőberendezések gyártója azt várja, hogy a kínai-amerikai kereskedelmi háború miatt a félvezető tesztek iránti globális kereslet ebben az évben 15% -kal csökkenhet, de maga a vállalat magasabb az év elején vártnál, jövőre 5G alatt , AI és a tárgyak internete. A félvezető tesztpiac várhatóan visszapattan.

A Wu Qingxi, a tajvani elnök és vezérigazgató, Ai Wanwan, eltekintve a félvezető piacról az év második felében a következő évre, elmondta, hogy még mindig sok változó van a félvezető piacon az év második felétől a következőig év. Meg kell figyelni a kereskedelmi háború tényezőit, és az általános piaci körülményeket továbbra is nehéz megjósolni. Az Advantest teszt azonban viszonylag stabil a csúcskategóriás tesztpiacának, például az 5G és a HPC piacnak köszönhetően. Ezért a művelet állapota viszonylag optimista.

A félvezető tesztpiacot megfigyelve Wu Wanqi, az Edwin ATE üzleti értékesítési részlegének vezérigazgató-helyettese rámutatott, hogy az elmúlt év nagyon jó év volt. Az idei növekedési ráta alacsonyabb lehet, mint tavaly. Még mindig vannak bizonytalanságok, például a kínai-amerikai kereskedelmi háború. A becsült csökkenés körülbelül 15%, de összességében ebben az évben az Edwin teljesítménye jobb, mint az eredetileg várták.

Wu Wanqi ezenkívül rámutatott arra, hogy a memóriateszt iránti kereslet ebben az évben 37% -kal csökken, elsősorban azért, mert a koreai gyártók memóriaszállítása lelassul, de a DDR 5 és a nagysebességű számítástechnika (HPC) növeli a DRAM piaci keresletét.

A rendszeren beépített chip (SoC) Mivel az ügyfelek továbbra is befektetnek a termelési kapacitásokba, folyamatos tesztelési igénybevételre várhatóan csak a becsült 11% -os csökkenés, a visszaesési ráta viszonylag mérsékelt, és a csúcsminőségű SoC-teszt iránti igény továbbra is növekszik. évben szükség lesz a csúcsminőségű SoC Magasabb növekedésre.