Otthon > hírek > Sok éven át harcolva a Qualcomm megnyitotta a távolságot a MediaTek 5G segítségével?

Sok éven át harcolva a Qualcomm megnyitotta a távolságot a MediaTek 5G segítségével?

A Qualcomm 24-én bejelentette, hogy létrehoz egy 5G ökoszisztéma-kockázatitőke-alapot, összesen 200 millió USD-vel (ugyanaz az egység), és hangsúlyozta, hogy becslések szerint az 5G 20,235-ig 13,2 billió jüan piaci lehetőségeket teremthet. Az új vállalkozások az okostelefonokon túl 5G alkalmazásokat fejlesztenek, amelyek elősegítik az 5G alkalmazását.

Az 5G-korszakot okostelefon-alkalmazások vezettek, és a kínai-amerikai kereskedelmi háborúk ösztönzése alatt felgyorsult az emberek szemében. A tajvani ipari technológiai kutatóintézet és a Jibang Technology kutatóintézet azonban nemrégiben rámutatott, hogy az okostelefon-piac érett, a tárgyak internete és a tárgyak internete. Ez a jövőben erős növekedési lendülettel rendelkező alkalmazási terület.

Az 5G-os mobiltelefon-chipek versenyében a Qualcomm és a MediaTek közötti legjelentősebb csata az, hogy amikor a piac fokozatosan a mobiltelefonokra fordul, hová kell mennie a 2 gyárba?

Mi mögött áll a nagy fellépés az ipar helyzetének megszilárdítása érdekében?

Yao Jiayang, a Tuoba Ipari Kutatóintézet vezető elemzője úgy véli, hogy a Qualcomm nem csak a jövő keresésére törekszik, hanem lelassítja a versenyt a mobiltelefon oldalon, más alkalmazásokba történő befektetést és vezető pozíciójának megszilárdítását az 5G-ben .

A piac nemrégiben úgy véli, hogy a MediaTek közelebb került a Qualcomm technológiájához, de a Qualcomm 5G chipje milliméteres hullámsávban van. A technológia más gyártóktól fél évvel több, mint egy évvel megelőzi a gyártót. Az RF360 megvásárlásával a többi 5G termék jövőbeni irányítása is javulást fog eredményezni, ami mindig is a gyár állapotának vezetése volt.

Csak a Qualcomm-nak kell konszolidálnia saját iparát és piaci helyzetét. Yao Jiayang rámutatott, hogy az 5G mögött rejlő hatalmas üzleti lehetőségek kiszámíthatók. Ezen túlmenően, figyelembe véve, hogy Kína és az Egyesült Államok az 5G-et fogják használni a kereskedelem háborús fegyvereinek egyikén, komoly beruházásokat fog végezni különféle vállalatokba. Legyen Ön az első, aki létrehozza a saját 5G-ökoszisztémáját, és a jövőben lehetőségek nyílik arra, hogy megakadályozzák más 5G-os chip-társaságokat a piacaik kiterjesztésében.

A Qualcomm óriási üzleti lehetőségeket akarja megragadni, először költségekkel szembesülve

Mi az 5G-piac, amelyet a Qualcomm jelenleg számít? Yao Jiayang úgy véli, hogy ez a tárgyak internete és a tárgyak internete. Rámutatott, hogy a Qualcomm tovább fejlesztette a rendkívül megbízható és alacsony késleltetésű kommunikációs (URLLC) specifikációkat a járművek internetében. Jelenleg továbbra is együttműködik a nemzetközi távközlési berendezés-gyártókkal, például a Nokia-val, és haladása valójában a többi társa előtt áll.

A tárgyak internetében azonban a Qualcomm a keskeny sávú tárgyak internetére (NB-IoT) néz, és itt vannak még több kihívás. Megemlítette, hogy az NB-IoT nagyon fontos része az 5G elrendezésnek. Globális szinten, például a HiSilicon, az Intel, a MediaTek és a Ziguang Zhanru, szintén fejlesztik az NB-IoT-t. A jövőben az árverseny határozottan fontos része a piacnak. Ezért a Qualcomm előtt a legnagyobb kérdés az, hogy pénzt tudnak-e csinálni az NB-IoT chipek?

Yao Jiayang tovább elemezte, hogy mivel a Qualcomm üzleti modelljét kötelezik a jogdíjak, akkor egy chipet 50–60 dollárért fognak eladni, de a tárgyak internete termékei nagy számot igényelnek, egyszerűek és könnyűek, és az ár közel áll az emberekhez; például a gyártók szeretnének tömegesen gyártani egy intelligens órát. Lehet, hogy az árat 300 USD-n kell ellenőrizni. A Qualcomm chipek költsége túl magas. Ez a téma, amelyet a Qualcommnek mérlegelnie kell.

A Qualcomm MediaTek 5G hosszú évek óta folytatott küzdelmének stratégiája egyre messzebbé válik

Jelenleg úgy tűnik, hogy a Qualcomm érzékelte a jövőbeli alkalmazások tendenciáját a mobiltelefonokról más területekre, és erőteljesen el kívánja helyezni a tervét. A MediaTek-re nézve, amely évek óta működik a mobilkommunikációban, úgy tűnik, hogy az 5G mobiltelefon-rendszer egyetlen chipjének (SoC) sprintjét választotta. A tárgyak internete és a járművek internete elrendezése kevésbé nyilvánvaló.

A MediaTek jelenlegi erőforrásai nem elegendőek. Yao Jiayang elmondta, hogy a rövid távú MediaTeknek nem szabad képesnek lennie a Qualcomm-val a mobiltelefonon kívüli piacon versenyezni. A MediaTek és a Qualcomm bizonyos mértékű különbséget mutat a bevételi skálán. Ezért az 5G-vel szemben, amely viszonylag drága befektetés az ezüstgolyókba, a MediaTeknek először olyan termékeket kell készítenie, amelyek azonnal újrahasznosíthatók, például mobiltelefonok.

Ami a MediaTek jövőjét illeti, amely az 5G piacra lép a mobiltelefonon kívül, Yao Jiayang elmondta, hogy valószínűleg optimalizálja a költségszerkezetet, és élelmet és versenyképes termékeket biztosít a közép- és alacsony szintű piacra. Ez a MediaTek. Az 5G tárgyak internetében az 5G autóhálózat a legvalószínűbb mozgásmód.