Otthon > hírek > A First Solar felhagy az EPC üzletágával, összpontosítva a komponens technológiára

A First Solar felhagy az EPC üzletágával, összpontosítva a komponens technológiára

Az amerikai filmkomponens-gyártó, a FirstSolar nemrégiben kiadott olyan információkat, amelyek a Series6 komponens-technológia fejlesztésére és értékesítésére összpontosítanak, majd megbízható harmadik fél EPC-partnereket használnak az amerikai piaci projektek kiszolgálására, nem pedig saját maguknak.

Ez a döntés nem érinti az építés alatt álló és az idei megvalósításra tervezett projekteket, hanem erősíti a vállalat pozícióját és versenyképességét az Egyesült Államok vezető PV modul szállítójaként.

Az FirstSolar bővíti kapacitását a Series6 komponensek igényeinek kielégítésére, és a vállalat második, az Egyesült Államokban található gyárának várhatóan 2020 elején kerül gyártásra, közel 1 milliárd dolláros kumulált beruházással.

A gyártás után az új ohioi üzem a vállalat Series6 kapacitását évi 5,4 GW-ra növeli, és az Egyesült Államok legnagyobb PV modul gyártójává válik.

Ez a változás azt is tükrözi, hogy az alkatrésztechnológia elmozdult a nagyméretű sorozatú alkatrészeknél.

A FirstSolar átalakulása körülbelül 100 alkalmazottat érint, akik a folyamat különböző szakaszaiban távoznak a társaságból, és kompenzációt kapnak, valamint munkaviszonyi támogatást kapnak.