Otthon > hírek > 4,3 milliárd és 4,6 milliárd euró között! Ams ismét ajánlatot tett az Osram számára a felvásárlásért

4,3 milliárd és 4,6 milliárd euró között! Ams ismét ajánlatot tett az Osram számára a felvásárlásért

18-án az OSRAM sajtóközleményt adott ki, amelyben bejelentette, hogy az AMS új átvételi ajánlatot tett az OSRAM számára. A teljes vételár 4,3 milliárd euróról 4,6 milliárd euróra emelkedett. Ezúttal az Advent International és a BainCapital tagjai voltak. A konzorcium feladja az ajánlatot!

A hírek szerint az AMS szándékában áll egy önkéntes nyilvános ajánlatot benyújtani az OSRAM részvényeseinek, hogy minden Osram részvényt megvásároljon egy részvényenként 41 euró áron, összesen megközelítőleg 4,6 milliárd euró áron, minimum 55% -os elfogadási küszöbtel. Úgy tűnik, hogy a kezdeti 4,3 milliárd eurós ajánlat első elfogadása 62,5%.

Osram elmondta, hogy a társaság igazgatósága üdvözli az elért haladást, és úgy gondolja, hogy a két fél konszenzusra juthat a jövőorientált stratégiai koncepcióról. Az igazgatótanács és a felügyeleti testület gondosan felülvizsgálja az ajánlatot, és ésszerű megjegyzéseket tesz.

Magától értetődik, hogy augusztus 12-én Osram megerősítette az első pénzösszegű AMS ajánlat megérkezését, és szeptember 3-án az ams ellen-ajánlatot tett Osramnak.

Október 4-én az Ams első akvizíciós kísérlete kudarcot vallott. Ezt követően az OSRAM ügyvezető igazgatói meghívták az ügyvezető igazgatókat, hogy megvitassák az együttműködés lehetőségét a törvényben.

Jelenleg az ams az OSRAM legnagyobb egyetlen részvényese, és saját tőkéjének közel 20% -át birtokolja.

Ezen felül az Anhong Capital és a Bain Capital bejelentette, hogy ezúttal feladják az ajánlatot, de szorosan figyelemmel kísérik az ügylet előrehaladását.

Magától értetődik, hogy az Anhong Capital és a Bain Capital szeptember végén bejelentette, hogy új ajánlatot fognak előterjeszteni az Osram összes részvényének megszerzésére, és kijelentette, hogy "értelmes" prémiumot fognak nyújtani, amely magasabb, mint a 38,5 euró / per ár. részesedést javasolta az ams. Mielőtt az AMS új ajánlatot tett volna, a konzorcium ellenőrzést végzett.

Az október 18-án kelt levél szerint az Anhong Capital és a Bain Capital nem látta sikeresnek az ügyletet, ezért további átvilágítást nem folytatnak.