Otthon > hírek > A Huawei, a Samsung növeli saját lapkakészlet-felhasználását, a Qualcomm piaci részesedése 16,1% -kal csökken

A Huawei, a Samsung növeli saját lapkakészlet-felhasználását, a Qualcomm piaci részesedése 16,1% -kal csökken

Az IHS Markit műszaki jelentése szerint a piacvezető okostelefon-gyártók fokozottan használják saját chipekkészletét a termékekben és csökkentik a harmadik gyártóktól való függőségüket.

A jelentés szerint a Samsung és a Huawei, a két vezető okostelefon-gyártó, műszakilag tovább növelte alkalmazásprocesszor-megoldásainak alkalmazását termékekben, csökkentve a harmadik fél által gyártott Qualcomm piaci részesedését. A jelentés szerint a Samsung és a Huawei belső lapkakészlet-szállítása 2019 harmadik negyedévében több mint 30% -kal nőtt a 2018. azonos időszakhoz képest. Ennek megfelelően a Qualcomm részesedése 16,1% -kal esett vissza. Ugyanakkor a Qualcomm részesedése az okostelefon-processzorok piacán 16,1% -kal esett vissza ugyanebben az időszakban.

Gerrit Schneemann, az IHS Markit okostelefonok vezető elemzője elmondta: "A Samsung és a Huawei stratégiai lépéseket tesz annak érdekében, hogy okostelefon-terméksorozataikat és ellátási láncaikat a harmadik féltől származó processzormegoldásoktól a saját alternatíváikhoz igazítsák. Mindegyik vállalatnak megvan a saját oka arra, hogy Ez az átmenet. Az okostelefonok piacára gyakorolt ​​általános hatás azonban jelentős változás abban rejlik, hogy a mobiltelefon-gyártók távoznak a külső gyártóktól. "

Az IHS Markit szerint ez a tendencia a legszembetűnőbb a Samsung középkategóriás okostelefonjain. A Samsung 2019. harmadik negyedévében szállította a középkategóriás okostelefonkészülékek Galaxy A sorozatának 80,4% -ában az Exynos processzort. Ez a növekedés a 2018. azonos időszakban elért 64,2% -ról.

A Samsung teljes okostelefon-termékcsaládjában az Exynost használó Samsung okostelefonok a harmadik negyedévben elérték a 75,4% -ot, ami 61,4% -os növekedést jelent ugyanebben az időszakban 2018-ban.

Ezzel szemben az IHS rámutatott arra, hogy a harmadik fél gyártói, a MediaTek és a Qualcomm processzor gyártók részesedése a Samsung okostelefonokban 9,0% -ról, illetve 27,5% -ról esett vissza az egy évvel ezelőtt, 2,3% -ra, illetve 22,2% -ra.

Hasonlóképpen, a kínai okostelefon-gyártó, a Huawei úgy döntött, hogy saját processzort, a Kirin lapkakészletet használja. A jelentés szerint a Huawei harmadik negyedévében szállított okostelefonjainak 74,6% -a saját Kirin-sorozatát használta, ami az egy évvel ezelőtti 68,7% -os növekedést jelent. Korábban a Huawei Kirin lapkakészleteket használt zászlóshajó okostelefonokon, de most kibővíti használatát középkategóriás eszközökre.

A Huawei esetében ez elsősorban a Kína és az Egyesült Államok közötti kereskedelem feszültségeinek fokozódása miatt van. Anna Ahrens, az IHS Markit okostelefonok és mobiltelefonok vezető elemzője elmondta: "Az Egyesült Államok kormányának tilalma megtiltja a Huawei számára, hogy technológiát szerezzen amerikai vállalkozásoktól, ideértve a Qualcomm-t is. Ezért a Huawei arra törekszik, hogy szállítókat találjon különböző régiókban, vagy saját megoldásokat kínáljon. cserélje ki az amerikai alkatrészeket az ellátási láncból. "

Az IHS Markit statisztikái is ezt bizonyítják. Az adatok azt mutatják, hogy a Qualcomm részesedése a Huawei szállítmányaiban a 2018 harmadik negyedévi 24% -ról 201,6 harmadik negyedévében 8,6% -ra csökkent. Másrészt a MediaTek növelte részesedését a Huawei mobiltelefonjaiban, a harmadik negyedévben 16,7% -ra emelkedett. negyedévben, szemben a 2018 azonos időszakának 7,3% -ával.

Az IHS Markit szerint a Samsung és a Huawei belső processzorainak beszerzési gyakorlata fokozta a versenyt a Qualcomm és a MediaTek között, amelyek jelenleg küzdenek piaci részesedésük megőrzésében.

Az IHS Markit rámutatott, hogy az első hat OEM-gyártó (Samsung, Huawei, Apple, Xiaomi, OPPO és vivo) a globális okostelefon-piac 77% -át képviseli a harmadik negyedévben. Mivel az Apple kizárólag a saját processzorait használja, a Xiaomi, az OPPO és a vivo a Qualcomm és a MediaTek fő vevői.

A jelentés rámutatott arra, hogy a Qualcomm részesedése az OPPO okostelefonokban 2019 első negyedévében 82% -ról harmadik negyedévében 42% -ra esett vissza, a harmadik negyedévben a MediaTek az OPPO-szállítások 58% -át tette ki. Az IHS Markit elmondta, hogy ez a helyzet elsősorban az OPPO alacsony szintű modellek szállításának növekedéséből fakad, ami a MediaTek chipek magasabb elfogadási arányához vezet.

Ugyanakkor a vivo folyamatosan növeli a MediaTek lapkakészletek alkalmazását. A harmadik negyedévben a vivo okostelefonok 46% -át a MediaTek gyártotta, szemben a 2018-ban azonos időszakban elért 27% -kal.

Ennek ellenére az IHS Markit adatai azt mutatják, hogy a Qualcomm a harmadik negyedévben megőrizte a legnagyobb piaci részesedést a globális mobil processzorok piacán, elérte a 31% -ot, majd a MediaTek követte 21% -ot. A Samsung Exynos és a Huawei Kirin részesedése 16, illetve 14% volt.