Otthon > hírek > Huawei harcolni? Az FCC legújabb korlátozásaival kapcsolatos perek a jövő héten

Huawei harcolni? Az FCC legújabb korlátozásaival kapcsolatos perek a jövő héten

A Wall Street Journal jelentése szerint az ügyet ismerő emberek kiderítették, hogy a Huawei úgy döntött, hogy harcol az Egyesült Államok Szövetségi Hírközlési Bizottságának múlt héten hozott döntésével, amely megtiltja az USA távközlési szolgáltatóit, hogy az Általános Szolgáltatási Alapot használják szolgáltatások és felszerelések vásárlására a Huawei-től és a ZTE-től.

A Huawei a határozat beperelésére készül, amely részét képezi annak a Huaweinak az Egyesült Államok felé tett kihívásának, hogy korlátozza üzleti tevékenységét.

Az ügyet ismerő emberek azt mondták, hogy Huaweitől várhatóan a jövő héten keresetet nyújtanak be a New Orleans ötödik körzeti fellebbviteli bíróságához, és hivatalosan bejelenti a híreket a Shenzhen központjában tartott sajtótájékoztatón.

Magától értetődik, hogy az Egyesült Államok Szövetségi Kommunikációs Bizottsága (FCC) határozatot fogadott el, amelyben az üzemeltetők tiltják a szövetségi támogatási alapok felhasználását Huawei és ZTE berendezések vásárlására a 22. napon. Ezenkívül a bizottság megszavazta azt az ajánlást, amely előírja az amerikai fuvarozóknak, hogy távolítsák el és cseréljék ki mindkét készüléket meglévő hálózatukból.

Úgy tűnik, hogy a Huawei-nek és a ZTE-nek 30 nap áll rendelkezésére, hogy megtámadja az FCC "nemzetbiztonsági kockázatának" meghatározását. Ha a két társaság kifogást emel, a tilalom 120 napon belül hatályba léphet.

A Huawei a 23. nap kora reggel nyilatkozatot adott ki erről az állásfoglalásáról, kifejezve ellenzi és hangsúlyozva, hogy az FCC döntése egyoldalú információkon és a kínai törvény téves értelmezésén alapul. "Bizonyítékok nélkül a Huaweit nemzetbiztonságot jelentő nemzetbiztonsági fenyegetésnek kell tekinteni. A törvényhozás megfelelő eljárásának elvét is gyanítják a törvény megsértésében."

Magától értetődik, hogy március már Huawei beperelte az Egyesült Államok kormányát egy texasi szövetségi bíróságon, azzal állítva, hogy az Egyesült Államok 2019. évi nemzeti védelmi törvényének 889. szakasza megsértette az Egyesült Államok alkotmányát, és arra kérte a bíróságot, hogy határozza meg ezt a Huawei elleni értékesítési korlátozást. A kikötés alkotmányellenes volt, és elrendelésre került a korlátozás végrehajtásának végleges tilalma.