Otthon > hírek > Intel: Az 5G, AI és az élszámítás kiegészítik egymást, lehetővé téve az intelligens alkalmazások alkalmazását

Intel: Az 5G, AI és az élszámítás kiegészítik egymást, lehetővé téve az intelligens alkalmazások alkalmazását

Ez a hónap elején a három fő szereplő hivatalosan kiadta az 5G csomagokat, jelezve az 5G kereskedelmi felhasználásának hivatalos megnyitását a fogyasztói szektorban. Az 5G kereskedelme szintén felgyorsította az adatkor megérkezését.

Korábban az Intel főépítész, Raja Koduri rámutatott, hogy az elmúlt öt évben a mesterséges intelligenciára alkalmazott modern számítástechnika több mint egymilliószor nőtt. Ezt a növekedési rátát a múltban soha nem látották, és a számítási teljesítmény megnőtt. Azt mondhatjuk, hogy végtelen.

Az 5G fejlesztési hullámának megragadása érdekében az Intel több dimenzióban tett erőfeszítéseket: Először is elősegíti a felhőhálózat konvergenciáját a felhő és a vég közötti 5G megoldások között. Először működjen együtt sokféle partnerrel az alkalmazásinnováció felgyorsítása érdekében.

"Az Intel vezető termékeket kínál az 5G infrastruktúrához és a széléhez, valamint szoros együttműködést folytat az iparral az 5G innovatív alkalmazások előállítása érdekében. Dolgozzunk együtt az 5G teljes potenciáljának kiaknázásában." Az Intel Data Center üzleti egység alelnöke, valamint a hálózati és testreszabási ügyekben rámutatott Rajesh Gadiyar, a Logic Divízió vezérigazgatója.

Az 5G kereskedelmi korszak megjelenésével az üzleti igények és a technológiai innovációk magasabb követelményeket támasztottak az 5G felhőhálózatok konvergenciájára. Hogyan lehet jobban megfelelni az alkalmazási forgatókönyvek igényeinek, megvalósítani a felhő és a hálózat közötti együttműködés egységes mélységét, megvalósítani a platformizálást, az ökológiát és az intelligens adatokat, amelyek sürgős megoldásra várnak.

Az Intel úgy véli, hogy a felhőhálózati technológia innovációja elválaszthatatlan a „nyitottság, az integráció és az intelligencia” elvétől.

A felhő-hálózat közötti konvergencia előmozdítását célzó 5G-megoldásban az Intel és a Japan Lotte létrehozta a világ első, teljes, végpont közötti virtualizációs felhő natív hálózatát. Ezt a felhő-alapú hálózatot a Lotte Japan idén februárban jelentette be, amely teljes mértékben virtualizálódik a vezeték nélküli hozzáférési hálózatról az alaphálózatra, és a kiadáskor innovatív 5G rendszer-architektúrát fog elfogadni. Ez a felhő-natív hálózat az Intel® Xeon® skálázható processzorokra épül, és az Intel® FPGA-kkal gyorsul, egy teljes körű felhő natív automatizálási hálózattal, amely lehetővé teszi Lotte számára a mobil szolgáltatások gyors skálázását egy agilis, szoftver által meghatározott hálózaton.

Az 5G nemcsak a gyorsabb személyes eszközökről és hálózatokról szól, hanem egy hatalmas forradalomról is a felhő, a hálózat és az él felett. A kommunikációban és a számítástechnikában való nagymértékű felhalmozódásával az Intel átfogó felhő-végpont portfóliót épített fel. A felhő és a hálózat számára széles termékkínálatot kínálunk, erős és méretezhető platformon, hogy megfeleljen a különböző munkaterhelési igényeknek. Az FPGA-k, a tárolási, biztonsági megoldások és az Intel optimalizáló szoftverei szintén kritikus szerepet játszanak a felhő-vég közötti kompatibilitás, az interoperabilitás és a nagyobb sebesség és alacsonyabb késleltetés érdekében történő optimalizálás biztosításában.

Az 5G fejlesztése során az üzleti alkalmazások kulcsfontosságú tényezővé váltak az 5G sikeres forgalmazásának.

Az 5G alkalmazások nem korlátozódnak a személyes eszközökre. A vertikális területen történő alkalmazásinnováció megköveteli az ökoszisztéma-partnerektől, hogy együtt vizsgálják meg és tárják fel. Ezért az ipari lánc együttműködése rendkívül fontos. „Az 5G lesz a vertikális ipar jövőbeli innovációs platformja. Az 5G, AI és a szélsőséges számítástechnika kiegészítik egymást, és együttesen lehetővé teszik az innovatív alkalmazások, például az intelligens oktatás, az intelligens ipar, az intelligens város, az intelligens kiskereskedelem, az intelligens helyszínek, az autós hálózatok kialakítását stb. - Az AAI-számítástechnikai értéklánc és az ipari partnerek számos esetben elősegítették az 5G-AI-es számítástechnikát a valóságban. ”- rámutatott Lin Yiyan, az Intel Data Center üzleti egység alelnöke és a hálózati innovációs üzleti egység vezérigazgatója.

Ezen felül az Intel olyan partnerekkel is együttműködik, mint például a China Mobile, a Foxconn és a Tencent, hogy felfedezzék az intelligens gyártás, az élő közvetítés és az ultra nagyfelbontású videó alkalmazásait.

Kína, mint az 5G kereskedelem világvezetője és támogatója, teljes körű hatást gyakorol. Az 5G fejlesztési lehetőségeinek megragadása érdekében az Intel és a kínai 5G ipari ökológiai partnerek szorosan együttműködnek.