Otthon > hírek > Intel vezérigazgató: 10 nm szerverprocesszor indul az idén negyedik negyedévben

Intel vezérigazgató: 10 nm szerverprocesszor indul az idén negyedik negyedévben

A külföldi médiajelentések szerint az Intel vezérigazgatója, Bob Swan néhány nappal ezelőtt egy interjúban mondta: Az elmúlt öt negyedévben a 10 nm-es termelési kapacitás fokozatosan növekedett, és a termelési kapacitás jobb, mint az akkori várakozások, ami nagyon fontos mind kliens, mind szerver termékekre. .

Érdemes megjegyezni, hogy Bob Swan az interjúban kimutatta, hogy miután a 10nm-es termelési kapacitás megnövekedett, a tavalyi negyedik negyedévben elkezdték 10nm-es kliens chipek gyártását. Ez év első felében 5G SOC és mesterséges intelligencia érvelő chipeket indítanak. A negyedik negyedévben a 10nm-es szerverfeldolgozás bevezetését tervezik.

Az Intel 10 nm-es folyamatát több mint két éve nem szállították az ügyfeleknek, bár már régóta használják. Korábban Bob Swan a Credit Suisse technológiai konferencián a 10 nm-es folyamat során válaszolt a nehéz termelés problémájára. Őszintén kijelentette, hogy az Intel túlságosan magabiztos abban, hogy képes-e meghaladni az ipari szabványokat, és ezért viseli a következményeket.

Ezen túlmenően a külvilág azt híresztette, hogy az Intel átugorja a 10nm-t, és közvetlenül használja a 7nm-es folyamatot. Az Intel elmondta: "A 10 nm-es eljárásnak számos előnye van, és tovább folytatódhat 7 nm-ig. Noha a 10 nm-es folyamatunk késik, valójában megküldtük. Ezért úgy gondoljuk, hogy a 10 nm technológiának nagy előnyei vannak. A 10 nm továbbfejlesztését tovább folytatjuk."