Otthon > hírek > Az Intel felgyorsítja a 7 nm-es EUV-folyamatot, augusztusban megkezdi az anyagok és berendezések megrendelését

Az Intel felgyorsítja a 7 nm-es EUV-folyamatot, augusztusban megkezdi az anyagok és berendezések megrendelését

Az Electronic Times szerint az Intel bejelentette, hogy ez év májusában 2021-ben elindítja a 7 nm-es termékeket, és most fokozza ezt a célt. Az ipari források szerint az Intel augusztus óta rendel berendezéseket és anyagokat az EUV gyártási folyamatához, és felgyorsítja a megrendelések ütemét.

Ugyanakkor a TSMC azt várja, hogy a 7 nm-es és a 7 nm-es EUV-folyamatcsomópontok lesznek az idén a növekedés fõ mozgatórugói az 5G-szektor erõs kereslete miatt. A jelentések szerint a MediaTek az egyik olyan ügyfél, aki a TSMC 7nm-et használja. A társaság kiadta az úgynevezett világ első szub-6 GHz-es 5G SoC-chipet, amelynek várhatóan 2020 januárjában kerül forgalomba.

Az Intel felhő üzletágának korábbi alelnöke szerint nagyon optimista a 2021-ben bevezetett 7 nm-es termékkel kapcsolatban, véletlenszerűen az adatközpont GPU-ja.

Az ASML, a világ legjobb litográfiai gépgyártója optimizmusban fejezi ki a 7nm alatti folyamatok iránti erős keresletet az év második felében. Ezenkívül a külföldi média jelentése szerint az ASML aktív beruházásokat végez az EUV litográfiai gépek új generációjának fejlesztésében, az előző generációkhoz képest. Az új EUV litográfiai gép legnagyobb változása a nagy numerikus rekeszű lencse. A lencse specifikációjának növelésével az új generációs litográfiai gép két fő litográfiai gépének magfelbontása 70% -kal növekszik, elérve az iparág geometriai chip-zsugorodását. Követelményeknek.