Otthon > hírek > Japán LCD-táborának összeomlása csökken, hogyan lehet túlélni Kína és Dél-Korea emelkedése alatt

Japán LCD-táborának összeomlása csökken, hogyan lehet túlélni Kína és Dél-Korea emelkedése alatt

A hírügynökség szerint a kínai és koreai gyártók megjelenésével a japán félvezető gyártók túlélése egyre súlyosabbá vált, és a verseny fokozódott.

A közelmúltban a Matsushita bejelentette, hogy 2021-ben hivatalosan megszünteti az LCD-panel gyártási üzletét. Már 16 évvel ezelőtt az erős verseny miatt a Panasonic megszüntette a tévékészülék LCD-képernyő üzletét, és az autóipar és az ipar felé fordult. nehéz versenyképességben nyereségességet elérni.

Az IHS Markit felmérési eredményei szerint a kis- és közepes méretű LCD-panelek területén a japán JDI és Sharp a világ első és ötödik helyén volt, 17,6% -kal, illetve 9,3% -kal.

A JDI azonban jelenleg súlyos adósságproblémákkal néz szembe. A társaság menedzsment átalakítás alatt áll a társaságon belül; A Sharp kijelző üzlete nyereséges a féléves eredményjelentésben, ám a jövőben még mindig sok bizonytalanság áll fenn.

A Panasonic visszavonása miatt a japán LCD-panelek piacának legnagyobb beszállítói csak a JDI, a Sharp, a Kyocera és a Mitsubishi Electric. Függetlenül attól, hogy szerepet játszhat-e a heves versenyhelyzetben, az egyedi értékesítési pontok kialakulása meghatározza ezen vállalkozások fennmaradását.