Otthon > hírek > A KPMG felmérési jelentése rámutatott: a tárgyak internete félvezető hajtómotor lesz

A KPMG felmérési jelentése rámutatott: a tárgyak internete félvezető hajtómotor lesz

  A KPMG legfrissebb globális felmérési jelentése szerint a félvezető iparág vezetői bizalmi indexe a félvezető iparág számára elérte a 62-et, amely biztos abban, hogy a félvezető ipar a hálózati világ pillére lesz a jövőben. A tárgyak internete (IoT) elsőként felülmúlta a vezeték nélküli kommunikációt, és a jövőben a félvezető ipar bevételi növekedésének elsődleges alkalmazásának tekinthető, míg a mesterséges intelligencia (AI) a harmadik.


A KPMG minden évben vezeti a "Global Semiconductor Industry Survey" -t. Idén tizennegyedik éve lépett be. 11 országban 149 magas szintű vezető van a félvezető iparágból. A válaszadók több mint fele Amerikából származik.

A felmérés szerint a megkérdezettek mintegy kétharmada úgy véli, hogy a tárgyak internete olyan technológia, amely intelligens otthoni berendezéseket, hordható eszközöket és intelligens városi összeköttetést biztosít. Várhatóan a "vezeték nélküli kommunikáció" helyébe lép, és a következő évben elsődleges alkalmazássá válik a félvezetőipar bevételi növekedésének ösztönzésére. .

Jelenleg több mint 26 milliárd csatlakoztatott eszközt használnak a piacon, és tovább növekszik. Várható, hogy 2025-re közel 20-szor több felszerelés kerül a tárgyak internetére.