Otthon > hírek > Az Lite-On SSD divízió a második negyedévben várhatóan befejezi a második negyedév befejezését

Az Lite-On SSD divízió a második negyedévben várhatóan befejezi a második negyedév befejezését

A közelmúltban a Lite-On Technology kijelentette, hogy 2020 célja továbbra is a nyereség folyamatos javításának prioritása. Az új vietnami üzem 2020 első felében készül elkészülni, a második félévben pedig próbatermelés. Ezenkívül várhatóan 2020 második negyedévében bezárul a félvezető tároló (SSD) üzleti egység (átkerült a Toshiba Memory Holdings-hez). Jelenleg az SSD üzleti egység a teljes bevétel kevesebb, mint 10% -át teszi ki, és veszteség állapotban. A becslések szerint az SSD-üzletág befejezése továbbra is hatással lesz az általános bevételi teljesítményre és a jövedelmezőségre 2020-ban.

Magától értetődik, hogy 2019. augusztus 30-án az Lite-On Technology bejelentette, hogy az igazgatótanács átadta a szilárdtest tároló (SSD) üzleti egység részleget a Jianxing Storage Technology Co., Ltd. (Jianxing Company néven), és a félvezető tároló üzleti egységet a Toshiba Toshiba Memory Holdings Corporation részére átruházott tőkével értékesítették. Az eladandó üzlet a félvezető tároló üzletágának és eszközeinek, beleértve a készleteket, a gépeket és a felszereléseket, a személyzet csapatait, a technológiai és szellemi tulajdonjogokat, valamint az ügyfelek és szállítók kapcsolatait. A tranzakció ellenértékének kezdetben 165 millió USD készpénzben kell lennie.

Az Lite-On tárolóüzemet 1995-ben hozták létre. Az üzleti egység 2008-ban létrehozta a személyi számítógépek félvezető tároló üzletágát, 2014-ben pedig a vállalkozások és a felhőalapú adatközpontok félvezető tároló üzletágát. Az üzleti egység ma az iparág vezető fejlesztője és gyártója a szilárdtestalapú meghajtóknak, amely nagymértékben testreszabott megoldásokat kínál vállalati és személyi számítógépek vásárlóinak, valamint Amerika, Európa és Ázsia ügyfeleinek.

A 2020-ra nézve az Lite-On rámutatott, hogy alaptevékenysége továbbra is az optoelektronikára, a felhőalapú számítástechnikára és az AI mesterséges intelligenciával kapcsolatos alkalmazástermékeire és szolgáltatásaira koncentrál. Az 5G mobilkommunikációs technológia fokozatos bevezetésekor ez nagyobb számú kommunikációs tápegység és bázisállomással kapcsolatos termék iránti igényt növeli.