Otthon > hírek > A MediaTek egy 7nm-es lapkakészletet indít el, amely 5G-t támogat ebben az évben

A MediaTek egy 7nm-es lapkakészletet indít el, amely 5G-t támogat ebben az évben  Egy új jelentés szerint a Mediatek chipmaker tervezi az 5G chipset bevezetését idén. Ez az új lapkakészlet a Qualcomm Snapdragon 855-ös és Hess Kirin 980-mal fog versenyezni. A MediaTek lapkakészletet elsősorban belépési és középkategóriás okostelefonokra használják. Az új MediaTek 5G lapkakészlet 7nm gyártási folyamatot fog használni.

A MediaTek szerint az új lapkakészlet sokkal erősebb lesz, mint a legújabb Helio P90. A többi terméktől eltérően ez a chipset a high-end piacon lesz elhelyezve.

Továbbá fejlett AI képességekkel és az ARM legújabb Cortex-A76 CPU használatával is rendelkezik. A Helio P90 eddig a MediaTek legjobb processzora, és lenyűgöző chip. 12nm-ben gyártott, és jelenleg több középkategóriás eszközben használják.

Az új lapkakészlet 5G funkciójának megvalósítása érdekében a MediaTek megerősítette, hogy az M705G modemet idén is elindítja. Az első kézibeszélő, melyet a modem üzemeltet, 2020 második felében lesz elérhető. A vállalat nem adott pontos dátumot vagy időkeretet az új lapkakészlet kiadásához.

Bár célpontja a high-end piac, a kapcsolódó 5G-s telefonok olcsóbbak lesznek, mint a versenytársak. Például a Snapdragon 855 lapkakészletet és az SDX50 modemet használó Samsung és LG okostelefonok ára körülbelül 800 - 1000 dollár. Az 5G mobiltelefonok egyéb márkáinak ára is jóval magasabb, mint a nem 5G-es mobiltelefonok ára.