Otthon > hírek > Meng Pu, a Qualcomm China elnöke: Együttműködés a Huaweivel a chip területén

Meng Pu, a Qualcomm China elnöke: Együttműködés a Huaweivel a chip területén

Ma (8), Meng Pu, a Qualcomm China elnöke a 2019. évi 10. Caixin-csúcstalálkozón kifejtette véleményét a Huawei és a Huawei kapcsolatáról.

A chip-területen folyó versenyről Meng Pu mondta: "Az iparban gyakran használt szó egy versenyviszony. Mi és a Huawei versenytársunk."

Meng Pu elmondta, hogy a globalizáció a versenyviszonyokat versenyviszonyokká változtatta, különösen a chip-területén. Megemlítette, hogy a Qualcomm és a Huawei versengő kapcsolatok. A Huawei chipeket fejleszt a mobiltelefonokhoz. Habár a Huawei chipeiket saját mobil alkalmazásukhoz biztosítják, a Qualcomm-et másoknak is kínálják, de elvégre mindenki ugyanazt csinálja. Tehát van egy versenyviszony. Ezen felül Huawei a Qualcomm egyik legnagyobb partnere Kínában. A Qualcomm olyan chipeket biztosít a Huawei számára, amelyek kiegészítik a többi termékcsaládot.

Meng Pu elmondta, hogy egy ilyen versenyviszony hosszú ideig fennmarad. Amíg a verseny fennáll, mindenki több forrást fektet be és előmozdítja az ipari fejlődést.

Úgy tűnik, hogy a Qualcomm elkötelezett az 5G chipek kutatása és fejlesztése iránt. A Qualcomm 2016-ban elindította az első 5G modem-chip X50-et, amelynek célja, hogy kereskedelmi terminálokat biztosítson az első szolgáltatók számára, akik 5G hálózatokat indítanak a világon. A jelenlegi második generációs X55 és a harmadik generációs 7-es sorozatú SOC-beépített chipek szorosan együttműködnek a terminálgyártókkal.

Huawei esetében is ez a helyzet. A közelmúltban a Huawei hivatalosan kiadta 990 chipjét, amely szabványos és 5G-es verzióból áll. A tisztviselő szerint ez az iparág első integrált 5G alapsávú processzora.