Otthon > hírek > Az 5G korszakban az NB-IoT lesz az elsődleges választás az LPWAN alkalmazások számára

Az 5G korszakban az NB-IoT lesz az elsődleges választás az LPWAN alkalmazások számára

Az NB-IoT elindította a „gyorsítást”.

Az NB-IoT 2015. évi első bevezetése óta az NB-IoT átélte a 2016. évi szabványos befagyasztást, a 2017. évi megoldás kész, és a 2018-as ökológiai érettség több szakaszból áll. Cao Ming, a Huawei vezeték nélküli termékcsalád alelnöke elmondta, hogy az NB-IoT 2019-ben sikeresen lépett be a kereskedelmi léptékbe. Az NB-IoT „100 millió” vitorlás ökológiai csúcstalálkozóján. A világon 89 NB-IoT kereskedelmi hálózat működik. Több mint 180 modellel és közel 70 millió üzleti kapcsolattal az NB-IoT a világ legjobb, legfontosabb és leginkább előnyben részesített LPWA technológiájává vált.

Cao Ming megemlítette, hogy az NB-IoT ipar fejlesztésében a Huawei az NB-IoT ipar hűséges támogatója, és továbbra is halad az NB-IoT iparág területén a megoldások és az ipari ökológia szempontjából. A megoldások szempontjából a Huawei az iparág vezető NB-IoT end-to-end megoldásainak szolgáltatója, a chipektől és a hálózati eszközöktől az IoT felhőplatformig.

Cao Ming bemutatta, hogy három évvel ezelőtt a Huawei bevezette az NB-IoT chipet, a Boudica 120-at, ami jelentősen felgyorsította az NB-IoT kereskedelmi folyamatát. 2018-ban a Huawei kifejlesztette a Boudica 150 chipet, támogatta az R14 protokollt, több frekvenciasávot támogatott és a teljesítmény megközelítette. A GPRS hatékonyan kiszélesíti az NB-IoT alkalmazási területét. 2020-ra a Huawei elindítja a Boudica 200 chipet, amely támogatja a 3GPP R14 / R15 protokollt, nagyobb integrációval, biztonsággal és nyitottsággal. A tipikus forgatókönyvek energiafogyasztása több mint 40% -kal csökkenthető. A Boudica 200 alkalmazása tovább javítja az NB-IoT terminálok csatlakozási teljesítményét.

Hálózat, platform és ökológiai szinten a Huawei is folyamatosan erőfeszítéseket tesz.

Hálózati szinten a Huawei követi a protokoll fejlődését és folyamatosan javítja a végpontok közötti teljesítményt. Az R14 felfelé irányuló kapcsolati sebessége elérte a 150Kbps-ot. A GPRS IoT technológiához képest az R15 / R16 késleltetés és energiafogyasztás tovább csökken, és a lefedettségi távolság elérheti a 120KM-ot. Addigra az NB-IoT engedélyezési köre szélesebb lesz.

Az OceanConnect IoT felhőplatformon alapuló felhőplatformon a Huawei teljes kötegben teljes forgatókönyvvel felhőalapú szolgáltatásokat nyújthat intelligens városok, autóhálózatok, intelligens campus és más iparágak számára. Ez egy milliárd szintű kapcsolatot és egymillió szintű egyidejű képességgel rendelkezik. Az adaptáció magában foglalja az NB-IoT-t. Az 5G-t is magában foglaló több hálózati, több protokoll és több iparági felület már összevonta az 50+ ipar és a 3000+ partner ipari ökológiáját.

Különösen az ökológia vonatkozásában Cao Ming megemlítette, hogy 2016-ban a Huawei először létrehozta az Openlab szolgáltatást, olyan szolgáltatásokat nyújtva, mint például a megoldások tervezése, a megoldások integrálása és a műszaki tanúsítás az IoT partnereinek. Jelenleg sikeresen inkubálta az Openlab több mint 40 kereskedelmi alkalmazását. . Ugyanakkor a Huawei erőteljesen kibővítette az NB-IoT ökoszisztémáját ipari szövetségek, ipari szövetségek és más szervezetek útján, hogy elősegítse az NB-IoT technológia alapos alkalmazását a különböző iparágakban. Jelenleg 2500 innovatív tagja van az NB-IoT Szövetségnek a GSMA-ban, 1500 vállalkozás bevonásával. Az ipari szövetségek támogatásával az NB-IoT bekerült a víz, gáz, utcai világítás, tűzvédelem és földrengés-katasztrófafigyelés ipari szabványaiba. Közülük a víz-, földgáz- és egyéb iparágak csatlakozásainak száma elérte a 10 milliót. A nyomon követés során a Huawei fokozza az NB-IoT GLocal (globális + helyi) ökológiai terv végrehajtását, másolja a Kína NB-IoT tengerentúli sikeres tapasztalatait, és közösen bővíti a külföldi piacot a kínai belföldi partnerekkel.

Mint mindannyian tudjuk, megérkezett az 5G reklám. Az 5G-korszakban a több hálózat üzemeltetésének költségei lesznek a fő terhek az üzemeltetők számára. A működési hatékonyság javítása érdekében a 2G és a 3G fokozatosan kivonul a hálózatról, és a spektrum hatékonyabb 4G-re történő áttérése lesz a korszerű tendencia. A korszak célhálózata 4G + 5G lesz. Cao Ming hangsúlyozta, hogy világszerte több mint 20 szolgáltató zárta a 2G-hálózatokat, és a kínai szolgáltatók szintén felkészülnek a 2G / 3G hálózat visszavonulására. Ezért az iparág már felismerte e technológia fejlődési tendenciáját, és az NB-IoT technológiát alkalmazta az IoT terminálok fejlesztésére. Ebben az évben a kínai NB-IoT új csatlakozásainak száma meghaladta a 2G-t.

Ez év júliusában mind a kínai delegáció, mind a 3GPP benyújtotta az NB-IoT mint 5G jelölt technológiát az ITU-nak (Nemzetközi Távközlési Unió), ami azt jelenti, hogy az NB-IoT az 5G technológia részévé válik. A jelenleg telepített NB-IoT terminál normál módon hozzáférhet az 5G hálózathoz, miután a spektrumot a jövőben az 5G NR (új légifelület) kiosztották. Cao Ming végül rámutatott, hogy az R16 megállapodás, amelyet 2020 márciusában fagyasztanak be, határozottan nem határozza meg az új 5G-os LPWAN-technológiát. Az 5G korszakban az NB-IoT lesz az elsődleges választás az LPWAN alkalmazások számára. Az élet minden területén teljes mértékben kihasználhatja a jelenlegi NB-IoT érett ökológiáját, felgyorsíthatja az ipar fejlesztését, és megnyerheti a lehetőséget a közelgő 5G Internet mindent korszakra.