Otthon > hírek > Az új koronavírus alkatrészek hiányát okozhatja, az AirPod kapacitása elégtelen, a készletek sürgõsek

Az új koronavírus alkatrészek hiányát okozhatja, az AirPod kapacitása elégtelen, a készletek sürgõsek

A Nikkei Asian Review jelentése szerint több forrásból kiderült, hogy az Apple AirPods termelésének növelésére irányuló tervét egy új koronavírus kitörés fenyegeti. Az új koronavírus kitörése arra késztette a kínai beszállítókat, hogy két hétre függesszék fel a munkát, és még a jövő hétfőn folytatott munka után is hiányozhat alkatrészek.

Az Apple korábban megrendelte beszállítóinak, hogy 45 millió vezeték nélküli fejhallgatót készítsenek az év első felében, hogy megfeleljenek a növekvő keresletnek. A forrás azonban azt állította, hogy az AirPod jelenlegi leltára nagyon alacsony, és a legtöbb terméket az Apple saját online és offline üzleteire hagyják. Jelenleg az Apple hivatalos online áruházának adatai szerint a rendes AirPod még mindig raktáron van, de az AirPods Pro szállítási ideje körülbelül egy hónap.

Két, az ügyet ismerő ember kiderítette a Nikkeinek, hogy a tavaszi fesztivál ünnepe óta az Apple három legfontosabb AirPod gyártója: a Lixun Precision, a GoerTek és az Inventec leállította termelésének nagy részét. A három vállalat jelenleg legfeljebb két hétig szállítja az AirPod gyártásához szükséges anyagokat és alkatrészeket, és meg kell várniuk, hogy Kínában az alkatrészgyártók újrakezdjék munkájukat, mielőtt szállítanák őket.

A vírus kitörése miatt a gyártók két héten keresztül nem szállították az új AirPods sorozatú fejhallgatót, és az Apple termékeket árusító összes üzlet és üzemeltető arra számít, hogy a beszállítók folytatják a munkát a jövő héten. Más Apple szállítókhoz hasonlóan a három AirPod gyártó jövő hétfőn tervezi folytatni a munkát, ám a jelenlegi helyzetet figyelembe véve termelési felhasználási arányuk az első héten elérte a maximum 50% -ot.

Az ügyet ismerő embereket attól tartják, hogy Kínában más alkatrész-beszállítók zökkenőmentesen folytathatják-e a gyártást. Ha a gyártók nem kapnak elegendő alkatrészellátást két héten belül, ez nagy probléma.

"Az AirPod gyorsan növekvő igénye miatt az új koronavírus kitörése csak ellátási hiányt fog okozni, és a keresletet nem fogják jelentős mértékben gátolni" - mondta Jeff Pu, a GF Securities elemzője. "Mi és a legtöbb befektető arra számítunk, hogy a termelés fokozatosan növekedhet, ha a termelést újraindítják. Ami azonban mennyi, továbbra is bizonytalan, mivel ez attól függ, hogy a járvány ellenőrzés alatt áll-e."

Az Apple elutasította a kommentálást, a Lixun Precision és a GoerTek azonban nem válaszolt a megjegyzés iránti kérelmekre. Az Inventec elutasította a kommentálást, de azt mondta, hogy jövő hétfőn folytatja a munkát.