Otthon > hírek > Hivatalos bejelentés! A GSMA hivatalosan visszavonja a 2020 MWC konferenciát

Hivatalos bejelentés! A GSMA hivatalosan visszavonja a 2020 MWC konferenciát

A külföldi médiumok szerint február 13-án a Mobile World Congress (MWC) évente több mint 100 000 turistát vonz Barcelonaba. Szerdán azonban az új koronavírusos tüdőgyulladás járványának és a kiállítók nagyszabású kivonásának aggályai miatt a szervezők úgy döntöttek, hogy visszavonják az idei konferenciát.

A konferencia otthont adó GSMA Távközlési Szövetség azt mondta, hogy annak ellenére, hogy a helyi és nemzeti egészségügyi tisztviselők garantálják az esemény biztonságát, úgy döntött, hogy visszavonja a február 24–27-ig tartó rendezvényt. John Hoffman, a GSMA vezetője mondta: nyilatkozat: "A GSMA törölte a 2020 MWC-t, mivel az új koronavírusos tüdőgyulladás járvány, az utazási és egyéb körülmények miatt fennálló globális aggályok megakadályozták az MWC-konferencia megfelelő rendezvényét."

A bejelentés előtt a GSMA igazgatótanácsa rendkívüli ülést tartott, miután az olyan nagy európai tagok, mint a Deutsche Telekom, a Vodafone, a BT és a Nokia egymást követõen visszavonultak. A Telefonica, az egyik legnagyobb távközlési szolgáltató, amely még nem jelentette be a visszavonását, szerdán későn mondta: "A GSMA azon döntésének megértése, hogy megszünteti a 2020-as MWC-t a koronavírus kitörésével kapcsolatos aggodalmak miatt." A társaság azt is kijelentette, hogy mindig támogatni fogja a Barcelonát mint az MWC fogadó városát.
A GSMA szerint a fogadó városok és partnerek tiszteletben tartják és megértik döntéseiket, hozzátéve, hogy "továbbra is együtt fognak működni" a jövő évi konferencia szervezésében. Huffman és Corau csütörtökön közös sajtótájékoztatót tartanak.

A források szerint a MWC puszta mérete miatt a küldöttek tele voltak szállodákkal és éttermekkel Barcelonaban, és a halasztás soha nem volt reális lehetőség. Az ipari források és a biztosítási szakértők szerint a GSMA által vásárolt eseménybiztosítás részletesebb feltételekkel fog kártérítést fizetni, ami megnehezíti a végső döntést. Ha az országban egészségügyi okokból nem korlátozzák a nyilvános gyűléseket, akkor ezek a politikák valószínűleg nem lesznek hatékonyak.