Otthon > hírek > Csak három ért el növekedést! Megjelent a félvezető gyártó éves értékesítési listája

Csak három ért el növekedést! Megjelent a félvezető gyártó éves értékesítési listája

November 18-án az IC Insights felsorolta a világ 15 vezető félvezető gyártójának listáját 2019-ben, köztük hat amerikai szállítót, három európai szállítót, kettőt pedig Koreában, Japánban és Tajvanon. A 15 vállalat közül csak a Sony, a TSMC és a MediaTek érte el az értékesítés növekedését.


Összességében a 15 vezető félvezető vállalat teljes eladása 2019-ben várhatóan 15% -kal esik 2018-tól, ami 2 százalékponttal alacsonyabb, mint a globális félvezető-ágazat teljes eladásának 13% -os csökkenése. A Samsung, az SK Hynix és a Micron három fő memóriaszolgáltatója legalább 29% -kal csökkent. Közülük az SK hynix állította be a legnagyobb visszaesést a 15 vezető félvezető vállalat között, az értékesítés idén 38% -kal esett vissza.

Az IC Insights azt várja el, hogy 2018-hoz hasonlóan az idén a 15 legnagyobb vállalat legalább 7 milliárd dollár árbevételt realizál. Amint az az alábbi táblázatból látható, e 15 vállalatban csak a Sony, a TSMC és a MediaTek indította el növekedését 2019. évben. Ezzel szemben más vállalatok várhatóan két féljegyű csökkenést mutatnak hat félvezető eladásában ebben az évben, ideértve négy fő memóriaszolgáltató (Samsung, SK Hynix, Micron és Toshiba / Kioxia), valamint az NVIDIA és a Qualcomm.


A Sony a leggyorsabban növekvő vállalat 2019-ben. A képérzékelők erős eladása miatt a Sony várhatóan a tavalyi 15. helyről a 11. helyre fog emelkedni. A mikrohálózat korábbi jelentése szerint a Sony képalkotó érzékelő üzlete várhatóan eléri a 890 milliárd jenöt ebben az évben, amely valószínűleg Japán első számú félvezető vállalatává válik.

Az Intel 1993 óta fenntartja vezető pozícióját a félvezető-társaság értékesítésében, de a vállalat 2017. második negyedévében elvesztette vezető szerepét. A memóriapiac 2017-es erőteljes növekedésével a Samsung összes félvezető-eladása 7% -kal haladja meg az Intelét, és a 2018-ban 12% -kal több. De az idei teljes memóriapiaci értékesítés várhatóan 34% -kal csökken, tehát az Intel várhatóan ismét a legnagyobb félvezető szállító lesz, az eladások 26% -kal magasabbak lesznek, mint a Samsung.

Az első 15 listán szerepel a tiszta ostyaöntöde (TSMC) és a négy fabless társaság. Ha a TSMC-t kizárják a top 15-ből, a Huawei Hisilicon, amelynek székhelye Kína szárazföldjén helyezkedik el, a 15. helyen áll. A társaság ebben az évben az árbevételét 7,5 milliárd dollárra becsülik, ami 24% -kal növekszik 2018-hoz képest.