Otthon > hírek > Az Oracle 40 millió dollárt fektet be az Ampere chipindításába

Az Oracle 40 millió dollárt fektet be az Ampere chipindításába

A CNBC szerint az Oracle pénteken kiderítette, hogy ez év elején a vállalat 40 millió dollárt fektetett egy induló vállalkozásba, amelyet az Oracle igazgatósági tagja, Renee James alapított és üzemeltetett.

A cég, az Ampere Computing nevű, mikroprocesszorokat fejleszt felhő-kiszolgálók számára. James 28 éve dolgozott az Intelnél, és utoljára elnöke volt. 2016-ban távozott az Intelből és csatlakozott a Carlyle csoporthoz. 2015 óta tagja az Oracle Igazgatóságának.

Idén áprilisban az Ampere bejelentette a Arm Holdings és a Carlyle Group forgácsdíját. A Arm Holdings jelenleg a SoftBank tulajdonában van.

Az Oracle nyilatkozata a következő:

2019 áprilisában az Oracle 40 millió dollárt injektált az Ampere Computing LLC-be, vagy az Ampere-be, egy olyan cégbe, amely nagy teljesítményű mikroprocesszorokat fejleszt felhőalapú számítástechnika és élkiszolgálók számára. Renee J. James, az Oracle igazgatója, az Ampere elnöke és vezérigazgatója. Az Oracle igazgatót nevez ki az Ampere igazgatóságába. Az Oracle birtokolja az Ampere forgalomban lévő részvényeinek 20% -át.

Az Oracle azt mondta, hogy ezen a beruházáson kívül 2019 FY-ban mintegy 419 000 dollárt fizetett az Ampere-nek hardver fejlesztési és tesztelési célokra.

Az Ampere Arm alapú processzort használ, amely jobb energiahatékonyságot biztosít, mint a hagyományos szerver chipek. A társaság nem sorol fel vevőket a weboldalán. A meghatalmazás szerint James 55 éves. 2019-ben az Oracle 445 062 dollárt fizetett neki, főleg tőzsdei díjakból.

Az Oracle szóvivője nem reagált azonnal a megjegyzés iránti kérelemre.