Otthon > hírek > Úttörő és vezető szerepet játszik az AI és a számítógépes látás területén! A CEVA négy első rutint ér el

Úttörő és vezető szerepet játszik az AI és a számítógépes látás területén! A CEVA négy első rutint ér el

November 22-én, a kínai IC tervezőipar 2019. évi éves ülésén, Zhang Wei, a CEVA műszaki támogatási igazgatója beszédet tartott: „Vezetés termékektől termék-AI technológiáig a kameraberendezések fejlesztésének vezetése céljából”.

Zhang Wei elmondta, hogy a CEVA úttörő az AI és a számítógépes látás területén, és egyben vezető szerepet játszik négy első szakaszban. 2011-ben a cég elindította a kép- és látásfeldolgozó processzort, és gazdag szoftver könyvtárral felszerelt. 2015-ben kiadta a DSP CEVA-XM6 számítógépes látást és a CDNN szoftverkeretet; 2018-ban elindult az első generációs AI processzor architektúra; 2019-ben, a második generációs AI processzor architektúra, a NeuPro-S.

A mai AI számítógépes látásmód alkalmazások mindenütt megtalálhatók, beleértve az autonóm járműveket, okostelefonokat, megfigyelő kamerákat, fogyasztói kamerákat, AR / VR, robotikát és ipari alkalmazásokat.

Zhang Wei szerint a NeuPro-S az egyik legjobb választás az AI számítógépes látásában. A NeuPro-S felosztja, felismeri és osztályozza az ideghálózatokat a szélső eszközökön lévő video- és képtárakban, jelentősen javítva a rendszertudatos teljesítményt. A CEVA első generációs AI processzoraival összehasonlítva a NeuPro-S átlagosan 50% -kal javítja a teljesítményt. A sávszélesség és az energiafogyasztás 40% -kal, illetve 30% -kal csökken. A NeuPro-S sorozat magában foglalja az NPS1000, NPS2000 és NPS4000 programokat, amelyek előre konfigurált processzorok ciklusonként 1000, 2000 és 4000 8 bites MAC-del, hogy megfeleljenek a különböző alkalmazási forgatókönyvek igényeinek.

Érdemes megjegyezni, hogy az AI valósidejű feldolgozása mellett a NeuPro-S architektúrába integrált, teljesen programozható CEVA-XM6 vision DSP képes egyszerre feldolgozni a képeket, a számítógépes látást és az általános DSP-munkaterheléseket. Zhang Wei hangsúlyozta, hogy ez lehetővé teszi az ügyfelek és az algoritmusfejlesztők számára, hogy kihasználják a CEVA gazdag kép- és vizuális szoftverek könyvtárának előnyeit, ideértve a CEVA-SLAM szoftverfejlesztő készletet 3D-s leképezéshez, a CEVA-CV és a CEVA-VX szoftvert számítógépes látásfejlesztéshez. Könyvtár, széles látószögű szoftver szoftvercsomag (beleértve a deformációt, a videó varrást és a képadatok érzékelőinek fúziós technológiáját).

A NeuPro-S kiadásával együtt a CEVA elindította az iparág első mély neurális hálózati fordító technológiáját is, a CDNN-Invite API-t, amely optimalizálja az ideghálózat következtetési firmware-jét a NeuPro-S kernel és az egyedi neurális hálózati motor heterogén együttműködési feldolgozásának támogatására egy egységesített eszközön keresztül. felület. .

Zhang Wei rámutatott, hogy a NeuPro-S, a CDNN-Invite API-val együtt ideális választás minden olyan látás-alapú eszközhöz, amely szélső mesterséges intelligencia feldolgozást igényel.