Otthon > hírek > A SK hynix bejelentette a 36 és 48 rétegű 3D NAND termékek megszüntetését

A SK hynix bejelentette a 36 és 48 rétegű 3D NAND termékek megszüntetését  A koreai „DDaily” technológiai média szerint a SK hynix közzétette első negyedéves eredménykimutatását a 2019-es évre vonatkozóan, a bevétel és bevétel 677,27 milliárd nyereséggel, illetve 1.366,5 milliárd nyeréssel. A bevételek 31,9% -kal csökkentek az előző negyedévhez képest, és 22,3% -kal csökkentek az előző év azonos időszakához képest. A haszonkulcs 69,2% -kal csökkent az előző negyedévhez képest, és 68,7% -kal csökkent az előző év azonos időszakához képest.

A szezonon kívüli és a kiszolgálói ügyfelek konzervatív beszerzésének lassabb igénye miatt a DRAM az előző negyedévhez képest 27% -kal esett vissza, a szállítmányok 8% -kal csökkentek. A NAND flash memóriát a készletnyomás és a horizontális verseny befolyásolta. Az átlagos eladási ár (ASP) 32% -kal csökkent, a szállítmányok 6% -kal csökkentek.

Az új okostelefon, amely 12 GB-os nagy kapacitású DRAM-ot fogad, és a kiszolgáló DRAM igénye fokozatosan növekszik, a SK hynix elvárja, hogy a DRAM iránti kereslet a második negyedévben javuljon. Másrészt, mivel a második negyedév késő szakaszba lép, várhatóan a kereslet fokozatosan helyreáll, és a NAND gyors kereslet növekedni fog. Jelenleg a NAND flash memória ára több mint egy évvel csökkent, és az informatikai igény a NAND számára is gyorsan növekszik. A jövőben az SK hynix bővíti az SSD (Solid State Drive) alkalmazási arányát.

A jövőben a DRAM mezőben az SK Hynix a finom projektek átalakítására összpontosít. Először is, a 10 nanométeres (1X) termelés első generációja fokozatosan bővül, és az év második felétől a főbb termékek a második generációs 10 nanométeres (1Y) termékké alakulnak át. Ugyanakkor az új kiszolgáló chip nagy volumenű DRAM-igényeinek támogatása érdekében 64 GB-os modul termékeket szállít.

A NAND területén a jövő a bevételek javítására összpontosít. A 3D NAND 3D NAND kezdeti termékei viszonylag magas gyártási költséggel megállnak - 2 generáció (36 réteg) és 3 generáció (48 réteg), és 72 rétegű termelés aránya nő. Az év második felében 96 rétegű 4D NAND termékeket tervez az SSD és a mobil piacok ösztönzésére. A Qingzhou új M15 gyára figyelembe veszi az aktuális keresletet, és a tömeggyártási sebesség lassabb lesz, mint az eredetileg tervezett. Várható, hogy az SK hynix NAND ostya bevitele az idén több mint 10% -kal csökken a tavalyi évhez képest.

SK hynix azt mondta: "Olyan piacon, ahol a tárolási igények bizonytalanok és a kereslet várhatóan helyreáll, az erőfeszítések a költségek csökkentésére és a minőség biztosítására összpontosítanak."