Otthon > hírek > Az SK hynix közzéteszi a 2019. pénzügyi év harmadik negyedévének pénzügyi jelentését

Az SK hynix közzéteszi a 2019. pénzügyi év harmadik negyedévének pénzügyi jelentését

2019. október 24. - Az SK hynix (vagy a 'Company', www.skhynix.com) ma bejelentette 2019. évi harmadik negyedéves pénzügyi jelentését, 2019. szeptember 30-án. A harmadik negyedévben az együttes bevétel 6,84 trillió nyereség volt, a működési eredmény 472,6 milliárd nyereség volt, és a nettó profit 495,5 milliárd nyereség volt. A negyedéves működési ráta 7%, a nettó haszonkulcs 7% volt.

A harmadik negyedévben a kereslet helyreállítása miatt a bevételek 6% -kal növekedtek az előző negyedévhez képest. A jövedelmezőség szempontjából azonban, bár a DRAM egységköltsége csökkent, a piaci árcsökkenés nem tudta teljes mértékben ellensúlyozni, és a működési eredmény 26% -kal csökkent.

A DRAM esetében a vállalat pozitívan reagált az új mobil termékekre, és mivel néhány adatközponti ügyfél növelte vásárlásait, a DRAM bit szállítások 23% -kal növekedtek, de az árak tovább gyengültek, és az átlagos eladási árak 16% -kal csökkentek. . Az átlagos eladási árak csökkenése azonban csökkent az előző negyedévhez képest.

A NAND flash esetében a vállalat aktívan reagált a nagy kapacitású mobil és SSD megoldások piacára, folyamatos kereslet helyreállással, ám a társaság kis szállítmányai 1% -kal csökkentek, mivel a vállalat az előző negyedévben ideiglenesen növekedett az egyszemélyes eladásokban. Az átlagos eladási ár azonban az előző negyedévhez képest 4% -kal növekedett, mivel a viszonylag alacsony árú egyszemélyes eladások aránya csökkent.

Az SK hynix azt tervezi, hogy rugalmasan hozzáigazítja a termelést és a beruházásokat a piaci feltételekhez, miközben kielégíti az ügyfelek növekvő igényeit, és hatékonyan reagál a külső bizonytalanságok által okozott kereslet ingadozásokra.

Az SK hynix átalakítja az Icheon M10 üzemben található gyártósorának egy részét a CMOS képérzékelők (CIS) tömegtermelésére szolgáló gyártósorra, miközben csökkenti a 2D NAND flash memória előállítását. Ennek eredményeként a DRAM és a NAND flash memória termelési kapacitása várhatóan jövőre csökken a tavalyihoz képest. Az idei évhez képest a jövő évben a beruházások összege is jelentősen csökken.

Ezen túlmenően az SK hynix azt tervezi, hogy folytatja a mikroszervezés új generációjának fejlesztését és más termékportfólió bővítését a nagy kapacitású hozzáadott értéket képviselő termékek értékesítésének bővítésével, hogy nagyobb növekedést érjen el a piaci fejlesztés terén.

Az SK hynix a második generációs 10nm (1Y) DRAM termelésének a jövő év végére 10% -ra történő növelését tervezi, és a nemrégiben kifejlesztett harmadik generációs 10nm (1Z) projekt tömegtermelését tervezi. Ezen felül a társaság azt tervezi, hogy aktívan reagál az LPDDR5 és a HBM2E piacokra. Ezeket a termékeket várhatóan aktívan alkalmazzák az ügyfelek a jövő évben.

A társaság az év végére bővíti a 96 rétegű 4D NAND flash termékek gyártását az év második felére, és elősegíti a 128 rétegű 4D NAND flash memória tömegtermelését és előkészítését. Ezen túlmenően a vállalat kiemelkedő figyelmet fordít az okostelefonok és az SSD piacra, és várhatóan az SSD aránya az SK hynix NAND vaku eladásában 30% -ra növekszik a negyedik negyedévben.

Az SK hynix szerint: "A piaci visszaesés tapasztalatai alapján minimalizáljuk üzletünk volatilitását. Ugyanakkor fokozni fogjuk erőfeszítéseinket a fenntartható növekedés elérése érdekében."