Otthon > hírek > Samsung Electronics alelnöke: A memória chip-piac kezdi mutatni a fellendülés jeleit

Samsung Electronics alelnöke: A memória chip-piac kezdi mutatni a fellendülés jeleit

A külföldi sajtóközlemények szerint Kim Ki-nam, a dél-koreai Samsung Electronics alelnöke kedden azt mondta, hogy a memória chip-piac javulás jeleit kezdi mutatni, ezért a Samsung Electronicsnak gondosan mérlegelnie kell második negyedéves memória chip gyár Pyeongtaekben, Gyeonggi időben.

A Samsung Electronics alelnöke elmondta a médianak a CES Las Vegas-i show-n: "Vannak jelek arra, hogy a piac felépül. De továbbra is nehéz megjósolni, hogy a piac mennyit fog helyreállni, és milyen tényezőket nehéz megjósolni. "

A Samsung második memória chip gyártóüzeme hamarosan befejeződik, és területe 400 futballpályának felel meg. Az üzem várhatóan ebben az évben kezdődik meg. Az Asiana Pénzügyi Intézet közzétett jelentése szerint a chipek árai valószínűleg stabilizálódnak az év első negyedévében, és a második negyedévben helyreállnak.

Kim szerint a Samsung a piaci trendek alapján hamarosan eldönti, mikor indíthatja el második memória chip-gyárat Pyeongtaek-ben. "A változó piaci feltételek és az (üzleti) megállapodásaink alapján hozunk döntéseket" - mondta. "Ami azt illeti, hogy ez az üzem tömegesen termel-e korszerű NAND chipset - mondta Kim:" Ez a piaci körülményektől is függ. "

A társaság szerdán kiadott előzetes pénzügyi beszámolója azt mutatta, hogy a Samsung félvezető-üzletének várhatóan újjászületik az év első felében, és ezzel a tavalyi lefelé mutató tendencia lezárul.

A mai nap elején a Samsung bejelentette, hogy a vállalat 59 billió nyereséget (körülbelül 50,2 milliárd dollárt) ért el értékesítéssel 2019 negyedik negyedévében, és 7,1 billió nyereséggel működött.

A forgács iránti kereslet és az árak csökkenése miatt a vállalat eladásai 0,46% -kal, az üzemi eredmény 34,26% -kal csökkentek.

A 2019 teljes évre vonatkozóan a társaság működési eredménye 52,95% -kal esett vissza az előző év azonos időszakához képest, 27,71 trillió nyereményre csökkent; A bevétel 5,85% -kal esett vissza az előző év azonos időszakához képest, 22 952 millió nyereményre. Ez a társaság legalacsonyabb működési eredménye 2015 óta, és legalacsonyabb bevétele 2016 óta.

A piaci megfigyelők szerint a forgácspiac gyengesége várhatóan enyhülhet már ez év első negyedévében, és rámutatott, hogy a Samsung negyedik negyedéves bevételei jelentése kissé meghaladta a piaci várakozásokat.

A félvezető-ipar már a fellendülés jeleit mutatta. Ugyanakkor az 5G szolgáltatások és az összecsukható képernyővel rendelkező telefonok bevezetése miatt beindult a piac okostelefonok iránti igénye is. Egyes elemzők azt jósolják, hogy a Samsung ebben az évben a működési nyeresége akár 40% -kal is növekedhet.