Otthon > hírek > Seagate technológia: A tárolóipar alakulásának előrejelzése 2020-ban

Seagate technológia: A tárolóipar alakulásának előrejelzése 2020-ban

A Science and Technology Board Daily huszadik napjáról számolt be, hogy a közelmúltban Jason M. Feist, a Seagate Technology vezető technológiai tisztviselőjének műszaki szakértője előrejelzést adott a tárolóipar hat trendjéről 2020-ban, beleértve a médiát és az építészetet , hálózat és energia.

Jason M. Feist szerint az IoT, AI, 5G és élvonalbeli technológiák fejlesztése az adatok robbanásszerű növekedését idézte elõ, ami több lehetõséget teremtett a felmerülõ adatközpontú üzleti vállalkozások értékének megragadására. Az alábbiakban felsorolunk hat fő irányvonalat, amelyeket összefoglalott az adattárolási iparágról 2020-ban:

1. A különféle médiaeszközök továbbra is kielégítik az adattárolási igényeket. Mind a merevlemez, mind a flash memória kielégíti ezt az igényt. A tényleges adatokat szolgáltató HDD-k elengedhetetlenek az adatok óceánjának. A Flash memóriát az adatbázisban található adatok keresésére vagy indexelésére használják. Az alkalmazások és a kapcsolódó szolgáltatások folyamatos növekedése azt jelenti, hogy mindkét típusú tárolás növekszik.

A nyilvános felhőben egy 2,20TB méretű tárolóeszköz kerül telepítésre. A felhőalkalmazásokra történő folyamatos migráció és az azokból származó lehetőségek miatt a közeli vonalú merevlemezek tárolókapacitása folyamatosan frissül és javul. A szoftver által definiált mindent (SDx) lehetővé teszi az informatikai csapatok számára, hogy üzleti tevékenységüket a legköltséghatékonyabb módon bővítsék, és egyre több vállalkozás mozog az ügyfél / szerver modellből a mobil / felhő világába. Az adatok megszerzése a végberendezéseken (telefonok, táblagépek, tárgyak internete eszközök stb.) Nagy mennyiségű adat költözött a magba. Amikor a felhasználók kölcsönhatásba lépnek a terminálon, számos különféle alkalmazás fut. Az egyszerű feladatokat, például az üzleti utazási költségek nyomon követését egy táblázatban hajtották végre, de most egy mobiltelefon alkalmazásával feldolgozhatják azokat egy nyugtázási fénykép elkészítéséhez; ezeket az adatokat a felhő tárolja.

3. A technológiai vállalatok továbbra is értékelik és fejlesztik a nyílt architektúrát. A nyílt architektúra egyesíti a különböző erőforrásokat, fejlesztőket, nyílt hálózatokat, kombinált tárolási és számítási megoldásokat. Az architektúra támogatja a DevOps folyamatos szoftverintegrációt és fejlesztést. A zárt architektúrához képest a DevOps jobb ellenőrzést és láthatóságot biztosít mindenki számára, megszünteti az akadályokat és lehetővé teszi a különböző feladatok egyszerű együttműködését. A szoftver és a felszerelés tekintetében a tehetséges fejlesztőkre támaszkodik, amelyek rugalmasak és költséghatékonyak.

Mivel a nyitott hardver és utasításkészletek optimalizálhatják a szélső eszközök költségét és energiafogyasztását, a kereslet továbbra is erős. A Risc-V egy példa. Ez egy elektronikus termékekre vonatkozó nyitott utasításkészlet, amely az alacsony költségekre, alacsony energiafogyasztásra és a biztonságra összpontosít, lehetővé téve a vállalatok számára, hogy gyorsabban használhassák és fejlesszék az elektronikus architektúrákat egy megosztott modell segítségével. A nyílt szoftver telepítését továbbra is alkalmazni kell a tárolókezelésre. Számos projekt, például az OCP (Open Compute Project) és a CEPH együttműködik a követelmények és a szoftver-ökoszisztémák területén a tárolás telepítésének és hatékonyságának optimalizálása érdekében, ezáltal bevezetve a nyilvános felhők teljesítményét a nyílt forrású környezetekbe. A felhasználók számára.

4. Az adatáramlás a terminál, él, hibrid felhő, magán felhő és nyilvános felhő között. Az adatbiztonság és -védelem fontosabb, mint valaha. Az adatmozgás növekedésével ez azt jelenti, hogy sebezhető, és ezért nagyobb védelmet igényel. A felhő környezetében az alkalmazások és az adatok folyamatosan mozognak. Ez megköveteli a vonatkozó irányelvek szigorú betartását, az eszközbiztonság megvalósításának biztosítását, és így magának az eszköznek a hozzáférését. Ezenkívül, mivel a hibrid felhő kapcsolódik az él, a végpont és az IoT ökoszisztémákhoz, az adatokat minden eszköz közelében kell tárolni, mivel a nagy adatkészletek mozgatásának hálózati költsége nagyon magas.

Ezért a tárolóipar tovább folytatja a biztonságos átviteli berendezések fejlesztését a drága és sávszélességgel korlátozott hálózati átvitel helyett, és továbbra is optimalizálja a gépi tanulást, összeegyezteti a számítástechnikai eszközöket az éltárolóval, valamint következtetéseket és döntéseket hoz az intelligens eszközökön keresztül. Magának az eszköznek a biztonságát a nyugalomban lévő titkosítás is tovább javítja.

5. Folytassa az összeköttetések optimalizálását innováció és együttműködés révén. Az adattároló iparban a csatlakoztathatóság növeli a sávszélességet, ami azt jelenti, hogy továbbra is újításokat fogunk látni az adatsorozás területén (beleértve a mechanikus merevlemezeket és a flash memóriát). Az adatminták rendezése javíthatja az erőforrás-hatékonyságot és az összes csatlakozási pont telítettségét, tehát sok újítás történt az NVMe ökoszisztéma körül.

A réztől, a rostától a vezeték nélküliig, a késleltetés és a hálózati típus mind befolyásolja a csatlakoztathatóságot. Noha a rézkábeleknek lehetnek előnyei a vidéki területeken, az optikai optika nagyobb sebességet biztosít, kevesebb jelveszteséggel. A vezeték nélküli hálózatok növekvő népszerűségével a költségmegtakarítás vált prioritássá, ám az infrastruktúra még mindig elmarad a technológia alkalmazásától. Az 5G technológia gyorsabb csatlakozási lehetőségeket hozott a vállalkozások számára, ami viszont növeli a minden nap cserélt és létrehozott adatok mennyiségét.

6. A jobb energiahatékonyság azt jelenti, hogy csak a szükséges erőforrásokat kell felhasználni. Először: a berendezések kombinációja befolyásolja az energiaköltségeket. Másodszor, a berendezés típusa is befolyásolja az energiát. Az elkövetkező évben folytatjuk az innovációt ezen a két területen. A szoftver által meghatározott tárolóvilágban a tendencia az, hogy több erőforrást összerak, és összevonja őket egy konténeres alkalmazás-telepítési modellbe. Mivel a konténerek lehetővé teszik a szoftver fejlesztését és csak a szükséges erőforrások felhasználását, csökkenthetjük a költségeket és növelhetjük az energiahatékonyságot. A tárolóipar számos új típusú eszközt fejlesztett ki, amelyek több forrást biztosítanak az ilyen tárolóeszközökhez annak optimalizálása érdekében, hogy több adatot nyújtsanak 2020-ra ugyanazon adatközpont lábnyom alatt, mint a 2019-es szolgáltatás.