Otthon > hírek > A félvezetőknek várhatóan jó indulása van, sok fő gyártó nem hajlandó az első negyedévben

A félvezetőknek várhatóan jó indulása van, sok fő gyártó nem hajlandó az első negyedévben

A félvezető iparág jóléte várhatóan javul ebben az évben, és jó indulás lesz. A TSMC és sok más nagyobb félvezető gyártó optimista abban, hogy az első negyedév működési teljesítménye nem lesz szezonon kívüli.

A dél-ázsiai fióktelep, a Licheng és a TSMC nehézsúlyú félvezető gyárak intézményes tájékoztatást tartottak a holdújév elõtt, és egyhangúlag optimista véleményt nyilvánítottak az idõszak fellendüléseirõl.

Li Peiying, a Nanyake ügyvezetõ igazgatója elmondta, hogy a dinamikus véletlen hozzáférésû memória (DRAM) piaci kereslet várhatóan jelentõsen javul ebben az évben, és a kínálat korlátozottan növekszik. A kínálatnak és a keresletnek egészségesnek kell lennie, és egész évben optimista képet kell fenntartania a piaci körülményekről.

Li Peiying azt várja, hogy az első negyedévben a termékértékesítés és az árak várhatóan növekedni fognak, és a második negyedév működési teljesítménye valószínűleg jobb lesz.

A memória-csomagoló és tesztelő gyár Licheng abban is optimista, hogy az idei piaci feltételek várhatóan folyamatosan növekedni fognak. Az első negyedéves kereslet jó, és a teljesítmény növekedni fog az előző év azonos időszakához képest. Lehet, hogy lehetősége van még egy új szint elérésére is, az előző évek azonos időszakában.

A TSMC ostyaüzem szintén optimista az ipar kilátásaira vonatkozóan. A memória nélküli félvezető piac várhatóan 8% -kal fog növekedni ebben az évben, és a teljesítmény jobb lesz, mint a tavalyi 3% -os csökkenés. Az ostyaöntöde-ipar 17% -kal növekszik, és jobb lesz, mint a tavalyi paritás.

Az 5G-os mobiltelefon-igény határozott támogatása mellett a TSMC optimista abban, hogy bevétele az első negyedévben várhatóan 10,2 milliárd és 10,3 milliárd dollár között marad. Ha a medián érték 10,25 milliárd dollár, akkor körülbelül 1,3% -kal csökken a negyedév. Az idei teljes bevétel több mint 17% -kal növekszik, és a teljesítmény továbbra is jobb lesz, mint az ipari szabvány.

A TSMC fejlett ostyaöntödével várhatóan beszélni fognak a kínai naptári év után, de a világ fejlett elnöki stratégiája korábban kimutatta, hogy az 5G fejlesztési tendenciák kialakulásával és az USA-Kína kereskedelmi háború lelassulásával az ügyfelek igénye gyorsan helyreáll. . .

A stratégia azt mondta, hogy a világ fejlett gyártási kapacitása már szűkössé vált, és a szűk keresztmetszet a vártnál gyorsabban jelentkezik, beleértve az energiagazdálkodás, a panelmeghajtó IC-k és az érzékelők iránti igényt. Az ügynökség azt várja, hogy a kereslet helyreállítása mellett a szingapúri nyolc hüvelykes ostyagyártás világszerte elsajátított előnyei a GlobalFoundries részéről is fermentálódnak, és a szezonon kívüli teljesítmény várható az első negyedévben.