Otthon > hírek > Dél-Korea ellentámadások! A félvezető anyagok kifejlesztéséhez 6 billió nyert

Dél-Korea ellentámadások! A félvezető anyagok kifejlesztéséhez 6 billió nyert

A Koreai Ipari, Kereskedelmi és Erőforrás Minisztérium úgy döntött, hogy 6 billió nyereményt (mintegy 35,29 milliárd jüan) nyert a félvezető anyagok, alkatrészek és berendezések kutatásába és fejlesztésébe, hogy megbirkózzon Japán koreai exportra vonatkozó korlátozásaival.

A Koreai Ipari, Kereskedelmi és Erőforrás Minisztérium elmondta, hogy továbbfejlesztette befektetési irányát az elmúlt hónapban megjelent gyártási revitalizációs stratégia alapján az anyagok, alkatrészek és berendezések iparágában. A 2020-tól számított 10 éven belül megvalósíthatósági tanulmány készült a félvezető anyagok, alkatrészek és berendezések kutatására és fejlesztésére irányuló 1 billió nyeremény (körülbelül 5,88 milliárd jüan) beruházására vonatkozóan. A közönséges anyagok, alkatrészek és berendezések esetében a kormány megvalósíthatósági tanulmány készítése a 2021-től hat év alatt nyert öt trillió befektetési tervről.

Ugyanezen a napon, Guan Yunmo ipari miniszter azt mondta, hogy a kormány 1 billió nyer egy évet, hogy aktívan támogassa a pillér iparágakhoz szükséges anyagok importjának többoldalúságát és javítsa a hazai termelés versenyképességét. Az Ipari Minisztérium azt tervezi, hogy konkrét terveket javasol a hazai alkatrészek és alkatrészek versenyképességének megerősítésére ebben a hónapban.

Július 1-jén a japán kormány bejelentette, hogy megkezdte néhány koreai termék, köztük a poliimidfluor exportellenőrzését, amely a LCD és a félvezetők gyártásához szükséges rugalmas LCD kijelzők gyártásához szükséges. Háromféle anyag, például hidrogén-fluorid koncentráció. Magától értetődik, hogy Japán export-felülvizsgálata általában három hónapot vesz igénybe, ami jelentős hatással lesz a koreai gyártók termelésére.

Ha a koreai vállalatok nem tudják a fent említett három kulcsfontosságú félvezető anyagot beszerezni a Japán által kivetett exportszabályok miatt, a koreai félvezető gyártók, mint a Samsung, csak 3-4 hónapig tarthatnak. A jelentések szerint a Samsung, az SK Hynix és más félvezető gyárak biztosítják, hogy a három anyag leltárja csak egy hónap. Ha a késztermékek, mint például a DRAM készlet, három hónap alatt szerepel, a koreai félvezető gyár 3-4-szeres ideig tarthat. hónap. Ez a lépés befolyásolhatja a nagyobb félvezető cégek, mint például a Samsung, a SK hynix és a koreai elektronikai óriások normális működését.

Válaszul Dél-Korea elmondta, hogy Japánnak lehetősége nyílik arra, hogy felgyorsítsa a koreai félvezető iparág alapanyagainak, alkatrészeinek és felszerelésének kutatását és fejlesztését, és javítsa versenyképességét. Ebben a hónapban (júliusban) félvezető anyagokat és alkatrészeket tesz közzé. És berendezések versenyképességi intézkedések megerősítése.

Japán azonban nem mutat gyengeséget, és a Japán és Dél-Korea közötti kereskedelmi háború fokozatosan felmelegedett. A közös közlemény második jelentése szerint a japán kormány értékeli a Dél-Koreára vonatkozó exportellenőrzési intézkedések kiterjesztését, és tervezi, hogy bővíteni kívánja a jelenlegi három, valamint az átadandó elektronikus alkatrészek számát. katonai felhasználásra, a kapcsolódó anyagok további tárgyakké válhatnak.