Otthon > hírek > A TDK leányvállalata az SLD Laserbe fektet be, optimista a lézerdiódák jövőjével kapcsolatban

A TDK leányvállalata az SLD Laserbe fektet be, optimista a lézerdiódák jövőjével kapcsolatban

A külföldi médiumok szerint a TDKVentures befektetési társaság nagy bizalmat mutatott a lézertechnika jövőjeként, mint világítás és intelligens világítás, és egy 50 millió dolláros alap egy részét befektette a kaliforniai SLDLaser társaságba. Nakamura Shuji az SLDLaser társalapítója.

A kripton lézervilágítás fejlesztői úgy vélik, hogy a lézerdiódák helyettesítik a LED-eket, mint a jövő fényforrását. A SLDLaser azt állítja, hogy a lézerek végül a LED-ek fényerejének 100-szorosát biztosítják, 1/10-szerese és 10-szerese helyének. Azt is mondják, hogy a lézerek sokkal jobb, mint a LED-ek, sok más "megvilágításon kívüli" alkalmazásban, például a Li-Fi adatkommunikációban és a lidarben.

Ez azt is megértheti, hogy a TDKVentures miért fektetett be az SLDLaserbe. A TDKVentures egy japán TDKCorp által létrehozott kockázatitőke-társaság. Tavaly júliusban.

"Nagyon lenyűgözött csapatuk és nagy útitervük a fény jövőjének széles körű alkalmazásához" - mondta Nicolas Sauvage, a TDK Ventures vezérigazgatója.

A TDK szóvivője hozzátette: "A közelmúltban kiadott termék tízszer világosabb, mint a mai LED-lámpák, képesek megvilágítani egy kilométernél távolabbi tárgyakat, és kevesebb energiát fogyasztanak, mint a hagyományos technológiák." "A világítást meghaladó technológiájuk dinamikusan kombinálja a nagy felbontású érzékelést és az ultra nagy sebességű Li-Fi kommunikációt."

Sem a TDK, sem az SLDLaser nem tette közzé a tranzakcióba bevont befektetési vagy saját részvény méretét.

Az SLD lézereket zseblámpákban, autóipari fényszórókban és más termékekben használják, ideértve a szórakoztató rendszereket, az orvosbiológiai eszközöket, az ipari képalkotást és az anyagfeldolgozást.

A KTDKCorp., A TDKVentures anyavállalata, mindig is vezető szerepet töltött be az elektronikus alapanyagok és elektronikus alkatrészek területén. Termékeit széles körben alkalmazzák az információs, kommunikációs, háztartási készülékekben és az új fogyasztói elektronikai termékekben, például mobiltelefonokban, notebook számítógépekben, táblagépekben, autókban, ipari berendezésekben stb. A LED-iparban is részt vesz, energiaindikátorokat gyártva a LED-es meghajtók számára az autóiparban.