Otthon > hírek > A TSMC globális 50,5% -os piaci részesedése továbbra is az első és az SMIC ötödik

A TSMC globális 50,5% -os piaci részesedése továbbra is az első és az SMIC ötödik

A kutatóintézet Takuya Ipari Kutatóintézete statisztikái szerint a félvezető alkatrészek iránti kereslet az év első felétől növekedni fog, mivel az idősorok belépnek a hagyományos elektronikai ipar csúcsidőszakába. A becslések szerint a ostyaüzem globális kibocsátási értéke a harmadik negyedévben alacsonyabb lesz, mint a második negyedév. 13% -kal növekszik. A társaság piaci részesedését a TSMC vezette 50,5% -kal, a Samsung pedig 18,5% -kal, a harmadik pedig 8% -kal.

Tuoba elmondta azonban, hogy a kínai-amerikai kereskedelmi háború folyamatos késése miatt a fogyasztói piaci kereslet alacsonyabb, mint 2018 azonos időszakában, és a félvezető-ipar újjáéledő ereje az év második felében nem feltétlenül olyan erős a várt módon.

Tuoba tovább elemezte a harmadik negyedév teljesítményét. A TSMC 7 nanométeres csomópontjai között szerepel az Apple, a Huawei Hisilicon, a Qualcomm és a Chaowei. A 7 nanométeres folyamatkapacitás kihasználtsági szint majdnem megtelt, és némi érett folyamat iránti igény felmeleged. A bevételi teljesítmény jó, várhatóan 7% -kal fog növekedni évente.

A Samsung támaszkodik saját termékeinek keresletére az öntödei ágazatban, és felosztja az öntödei nano csomópontokat, hogy rugalmasabb választási lehetőséget biztosítson az ügyfeleknek, és ellenálljon az ipar hanyatlásának. Jelenleg a Huawei és a Samsung saját fejlesztésű chipek 5G-es mobiltelefonjain túlmenően a többi márka többnyire a Samsung 10 nanométeres processzora, a Qualcomm 5G modemcsippel, X50-rel várhatóan a Samsung bevételét növeli ebben a negyedévben, az előző év azonos időszakához képest. évben, körülbelül 3,3%.

A közeljövőben a cég eladta növény- és forgácsüzletét az értékesítési célba történő stabil befektetésért cserébe, miközben a kommunikációs területből származó bevételeit szilikon-szigetelő (RF-SOI) technológián keresztül növelte. A jövőben azonban a bevétel csökkenthető az üzem kiszállítását követően, és az ügyfél agresszív 7-nanométeres termékcsaládjának bevezetése befolyásolja a mag teljesítményét a 12/14 nm-es folyamatban.

Az UMC második negyedévében a kommunikációs termékek részesültek előnyben, beleértve az alacsony és közepes kategóriájú mobil AP-kat, a kapcsolóelemeket és az útválasztóval kapcsolatos chipeket, valamint a kereslet kihasználtsága és szállítása folyamatosan növekedett. A harmadik negyedév várhatóan fenntartja a bevétel növekedését.

Az SMIC második negyedévében növekszik az okostelefonok, a tárgyak internete és a kapcsolódó alkalmazások iránti kereslet. Az 55/65 és 40/45 nm-es folyamatokból származó bevételek kiválóak lesznek, és a 28 nanométeres igény egyidejűleg helyreáll. A harmadik negyedéves bevétel várhatóan tovább növekszik. . Ezen túlmenően, ha a 14 nm-es folyamathozam az SMIC fejlesztésében képes fenntartani egy bizonyos szintet, politikai iránymutatásokkal és a belső kereslet piaci áldásával, akkor a becslések szerint a Huawei HiSilicon és Ziguang Zhanrui lehetősége lesz filmkészítésre az SMIC 14 nm-es folyamatán.

Ami a Huahong Semiconductor belső keresleti piacát illeti, amely az energia- és energiagazdálkodási komponensekből profitál, a becslések szerint a harmadik negyedév bevételei folyamatosan növekedni fognak. A világ vezető vállalkozásai az energiagazdálkodási termékek teljesítményét is figyelemmel kísérik, és a júliusi bevételeket 2019-re növelik. Ez a kereslet várhatóan kompenzálja az IC-k 12 hüvelykes trendre történő növekedésének hatását, növelve ezzel a vállalat bevételét ebben a negyedévben.

Tuoba rámutatott, hogy az általános öntödei piacon a kínai-amerikai kereskedelmi háborúk nemrégiben bekövetkezett drasztikus változásai miatt a két felet kölcsönösen korlátozzák a tarifák, és az Egyesült Államok továbbra is felveszi a Huawei-hez kapcsolódó vállalkozásokat az egységek listájába. . A Huawei tilalma rövid távon nem szüntethető meg. A városi kereskedelem várhatóan egész évben befolyásolja a végtermékek, például a mobiltelefonok, notebookok, táblagépek és televíziók piaci keresletét, ezáltal az ostyagyártókhoz vezetnek, amelyek általában konzervatívak a csúcsidőszak iránti igényükben az év második felében. az év.