Otthon > hírek > Az Egyesült Államok Kereskedelmi Minisztériuma új szabályokat vezet be, és a Huawei íjászat célpontjává válhat.

Az Egyesült Államok Kereskedelmi Minisztériuma új szabályokat vezet be, és a Huawei íjászat célpontjává válhat.

A Reuters szerint az Egyesült Államok Kereskedelmi Minisztériumának tisztviselője kedden mondta, hogy a Kereskedelmi Minisztérium "fontolgatja és értékeli" a Fehér Házban végrehajtási rendelet végrehajtását, amely várhatóan előkészíti Kína belépését az Egyesült Államokba. telekommunikációs ellátási lánc.

Mióta a Fehér Ház bejelentette, hogy a távközlési ipar ellátási lánca nemzeti vészhelyzetbe került, az Egyesült Államok Kereskedelmi Minisztériumának október elején volt a tervek szerint végrehajtani a vonatkozó rendeleteket.

Az Egyesült Államok Kereskedelmi Minisztériuma, Eileen Albanese hivatalos képviselője elmondta, hogy a vonatkozó előírásokat fontolóra veszik és felülvizsgálják, ám nem adott meg konkrét ütemtervet. De hozzátette, hogy ezeket a rendeleteket „még nem készítették el teljesen”.

A Fehér Ház felkérte a Kereskedelmi Minisztériumot, hogy májusban fogalmazza meg a vonatkozó szabályokat. Ugyanezen a napon az Egyesült Államok Kereskedelmi Minisztériuma a nemzetbiztonsági kockázatok alapján Huaweit is felvette úgynevezett „entitáslistaként”. Azóta az amerikai vállalatokat megakadályozták, hogy technológiát és termékeket értékesítsenek a Huawei-nek.

Noha az USA magas rangú kormányzati tisztviselői arra buzdították az amerikai vállalatokat, hogy kérjenek engedélyeket a termékek értékesítésére a Huawei számára, az Egyesült Államok Kereskedelmi Minisztériuma még nem reagált a beérkezett több mint 200 engedélykérelemre.

Ugyanakkor hétfőn az Egyesült Államok Szövetségi Hírközlési Bizottsága (FCC) novemberben tervezi szavazni arról, hogy a Huawei és a ZTE „nemzetbiztonsági fenyegetést” jelent-e. Az FCC hangsúlyozta, hogy az Egyesült Államok nem engedheti meg magának, hogy vállaljon kockázatot és szerencsét az 5G és az USA nemzeti biztonsága szempontjából. Ugyanakkor a minisztérium azt tervezi, hogy megtiltja az amerikai gazdasági szereplőket, hogy 8,5 milliárd dollárt használnak fel kormányzati projekt forrásokat berendezések vagy szolgáltatások vásárlására a két társaságtól.

Az Egyesült Államok kormánya lépésről lépésre megnyomja a kínai társaságot, egyértelmű negatívumot fogalmaz meg, és egy olyan dolgot, amelyről szavazni kell, értelmetlenné válik. Eileen Albanese azonban továbbra is azt mondta, hogy az engedély iránti kérelem még folyamatban van, de megtagadta az engedély kiadásának ütemtervének megadását.

A jelentés rámutatott arra, hogy néhány kínai megfigyelő úgy véli, hogy Huawei a kínai-amerikai kereskedelmi háború záloga, mert a Trump kormánya azt reméli, hogy Kína engedményeket kényszerít arra, hogy Huaweit szankcionálja.