Otthon > hírek > A Huawei export küszöbértéke 10% -ra esik? Egyesült Államok vagy kiterjeszti a Huawei elleni szankciókat

A Huawei export küszöbértéke 10% -ra esik? Egyesült Államok vagy kiterjeszti a Huawei elleni szankciókat

A Reuters szerint ma (15) az Egyesült Államok kormánya új szabályokat fog kiadni, amelyek jelentősen kibővítik a hatásköröket annak megakadályozására, hogy a külföldön előállított áruk szállításra kerüljenek a Huaweiba.

Tavaly májusban az Egyesült Államok Kereskedelmi Minisztériuma a nemzetbiztonsági megfontolások alapján felvette a Huaweit és leányvállalatait az exportellenőrzési „entitáslistába”, és megakadályozta az amerikai vállalatokat abban, hogy szoftvereket és hardvereszközöket és technológiákat értékesítsenek a Huawei számára, ideértve az USA-ban gyártott termékeket és Néhány külföldi termék amerikai technológiát tartalmaz; a jelenlegi szabályozás szerint azonban a kulcsfontosságú külföldi ellátási láncok továbbra sem az Egyesült Államok kormányának ellenőrzése alatt állnak.

A Reuters novemberben arról számolt be, hogy a Kereskedelmi Minisztérium fontolóra veszi a "minimumszabály" kibővítését, amely meghatározza, hogy a külföldön előállított termékek USA-tartalma az USA kormányának megadja-e a hatalmat az export blokkolására.

A jelenlegi szabályozás szerint, ha az Egyesült Államokban gyártott alkatrészek a teljes érték több mint 25% -át teszik ki, akkor az Egyesült Államok engedélyt kérhet vagy megakadályozhatja a más országokból Kínába szállított csúcstechnológiai termékek kivitelét.

Két, az ügyet ismerő ember azt mondta, hogy az Egyesült Államok Kereskedelmi Minisztériuma olyan szabályzatot dolgozott ki, amely 10% -ra csökkenti a Huawei exportküszöbét, és kibővíti a hatályát olyan nem műszaki termékekre, mint például a fogyasztói elektronika, ideértve a nem érzékeny chipeket is.

Az ügyet ismerő emberek azt mondták, hogy ha más kormányzati ügynökségek jóváhagyják az intézkedést, akkor néhány héten belül kiadható a szabály, az úgynevezett végleges szabály, és addig nem lesz lehetőség nyilvános észrevételekre, amíg az új szabály hatályba nem lép.

Ezenkívül az Egyesült Államok Kereskedelmi Minisztériuma rendeletet készített az úgynevezett „közvetlen külföldi termékekre vonatkozó szabályok” kibővítéséről, amely szerint az Egyesült Államok az amerikai technológián vagy az amerikai szoftverek alapján szabályozza a külföldi termékeket. Az ügyet ismerõk azt mondták, hogy az új rendelet az amerikai technológián alapuló, alacsony technológiájú termékekre vonatkozik, amelyeket külföldön gyártanak és Huawei-ba szállítanak.