Otthon > hírek > A Huawei elleni küzdelem érdekében az Egyesült Államok szövetséget köthet az Ericsson és a Nokia között

A Huawei elleni küzdelem érdekében az Egyesült Államok szövetséget köthet az Ericsson és a Nokia között

Az ügyet ismerő emberek felfedték, hogy a Trump adminisztráció ennek a hónapnak a 28-án tervezi kabinetülést összehívni, hogy megvitassák a Huaweiba irányuló export korlátozását célzó új intézkedéseket. Ugyanakkor a közelmúltban arról számoltak be, hogy az amerikai főügyész rendkívüli intézkedéseket szorgalmazott Huawei erőfölényének megakadályozása érdekében az 5G technológiában.

A Reuters szerint William Barr, az Egyesült Államok főügyésze a hatodik rendezvényen kijelentette, hogy az Egyesült Államoknak és szövetségeseinek mérlegelniük kell rendkívüli intézkedések elfogadását, ideértve a Nokia és az Ericsson irányításának megszerzését, ellenintézkedésként a Huawei erőfölényével az 5G technológiában.

A találkozón William Barr azt javasolta az Egyesült Államoknak, hogy fontolják meg az Ericssonba való befektetést, és szövetséget hozzanak létre egy ellenőrző részesedés megszerzésével. Azt is mondta: "Ha hatalmas piacunkat és pénzügyi erőnket egy vagy két vállalat támogatására használjuk, erősebb versenytársakká válnak."

Az Ericsson részvényesei jelentős érdeklődést mutattak e javaslat iránt. Úgy tűnik, hogy a Cevian Capital, az Ericsson 8,4% -át birtokló részvényes üdvözölte a társaság partnereit, hogy rámutassanak arra, hogy az Ericsson vezetõ bizottságainak minden egyes amerikai ajánlatot "legfontosabb prioritásnak" kell tekinteni. Ha az ügylet megkötésre kerül, akkor ez Svédország, az Ericsson és még a részvényesek számára is előnyös lesz.

Másrészt Larry Kudlow, a Fehér Ház gazdasági tanácsadója és Burns amerikai alelnök mind pénteken kifogásolták a javaslatot, ám a potenciális megállapodást még nem utasították el teljesen.