Otthon > hírek > A Toshiba CPS átalakítása: AI mező kibővítése, IoT szolgáltatások otthoni futtatása

A Toshiba CPS átalakítása: AI mező kibővítése, IoT szolgáltatások otthoni futtatása

Az informatikai média honlapjáról szóló jelentés szerint november 28-án a Toshiba stratégiai technológiai eligazítást tartott Tokióban. Ciro Shiro Saito és a vállalati digitális műszaki vezető, valamint a Yamamoto Hiroshi Digitális Innovációs Technológiai Központ igazgatója jelölte ki a 2018. novemberi Toshiba Next Plan stratégiát. A technológiai fejlődés magyarázata.

Saito Shiro elmondta, hogy a "Toshiba Next Plan" pénzügyi alapjának előkészítése befejeződött, és a következő szakasz CPS (Cyberphysical Systems) technológiai vállalattá alakul. A 2019 és 2023 közötti összesített beruházás 930 milliárd jen lesz. Három pontra osztva:

1. Erős komponensek differenciálása és marginalizálása

2.Mélyen fejlessze az AI-alapú digitális technológiát

3. Bontsa ki az IoT referencia architektúráját és szolgáltatásait

Az "erőteljes differenciálódásra és az alkatrészek marginalizálódására" reagálva a Toshiba olyan automatizálási területeken dolgozik, mint az elektronikus energiaellátás, a Visconti 5 képfelismerő processzor, a "SCiB" lítium-ion akkumulátor és az intelligens robotok.

A "AI-alapú digitális technológia mélyreható fejlesztésére" válaszul a Toshiba azt állítja, hogy több mint 50 éves technológiai felhalmozódása halmozódott fel. Jelenleg a Toshiba AI-hez kapcsolódó szabadalmaztatott technológiája a harmadik helyen áll a világon és az első Japánban. Ezen az alapon a kutatás iránya az „AI, amely munkaerőt igényel” helyett „AI, amely kevés adatot tanul meg”, és a végső cél az AI létrehozása, amely önmagában képes megtanulni.

E stratégia támogatása érdekében a Toshiba azt várja, hogy 2022-ben 2000-re bővíti a társaság méretét, ez a létszám háromszorosa. Ezek közül növekszik a személyzet száma. Várhatóan 700 embert képznek a társaságban, 200 embert toboroznak a vállalaton kívül, és 350 embert képznek az "AI technikus képzési projekt" keretében a Tokiói Egyetemmel együttműködve.

Hiroshi Yamamoto "az IoT referencia-architektúrájának és szolgáltatásainak bővítésére" válaszul kijelentette, hogy a világ vezető CPS-társaságává kíván válni. A Toshiba 2018-ban javasolta a "TIRA" (Toshiba IoT referencia-architektúra) koncepciót. A TIRA sablonokat használó tárgyak internete az ellenőrzési, adat-, elemzési, műveleti, szolgáltatási, üzleti és a 7. rendszer funkcióit kioszthatja az él, a platform és a vállalati szolgáltatások számára. Réteg építészet.

2019-ben a Toshiba 12 IoT szolgáltatást nyújtott a TIRA architektúra alapján.

A 2020-as stratégiai tervhez Hiroshi Yamamoto kijelentette, hogy a Toshiba IoT szolgáltató gyárat hoznak létre a létrehozott IoT szolgáltatási modell forgalmazása céljából.