Otthon > hírek > Amerikai média: Kína félvezető alapot hozott létre, hogy 200 milliárd dollárt fektessen be a helyi forgácsipar ápolására

Amerikai média: Kína félvezető alapot hozott létre, hogy 200 milliárd dollárt fektessen be a helyi forgácsipar ápolására

Az amerikai média szerint Kína létrehozott egy új nemzeti félvezető alapot, amelynek értéke 204,15 milliárd jüan (körülbelül 28,9 milliárd dollár). Kína arra törekszik, hogy ápolja a helyi forgácsipart, és szűkítse a technológiai rést az Egyesült Államokkal szemben. Az amerikai "Wall Street Journal" október 25-én közzétett weboldal szerint a társaság regisztrációs adatai szerint ezt a kormány által támogatott alapot 22.-én hozták létre, a skála nagyobb, mint egy hasonló, 2014-ben indított alap, az alap mintegy 139-et gyűjtött be. milliárd jüan Renminbi.

A jelentés szerint ez az új alap a legújabb jele annak, hogy Kína eltökélt szándéka csökkenteni az amerikai technológiától való függőségét.

A jelentés szerint a félvezetők területén Kínának még hosszú útja áll a globális dominancia felé.

A jelentés azt is elmondta, hogy a 2014. évi alap több milliárd dollárt fektetett be tucatnyi projektbe. Az egyik a Changjiang Storage Technology Co., Ltd. A társaság szeptemberben elmondta, hogy megkezdte a 64-rétegű 3D NAND flash nevű fejlett memória chip gyártását.

A jelentés szerint, bár a vállalat gyorsan felzárkózik, még mindig lemarad a dél-koreai Samsung Electronics és más iparági vezetők elől, akik már fejlettebb chipeket gyártanak.

Az elemzők általánosságban úgy vélik, hogy Kína továbbra is mögött van az Intel, a Samsung és a félvezető-technológia más kulcsterületeinek vezető szereplői.

A jelentés szerint a chipek mellett Kína önellátási erőfeszítéseinek másik jelentős szűk keresztmetszete a forgácsgyártó berendezések, és Kína nem uralja a mezőt. A vezető vállalatok közé tartozik az Applied Materials és a Pan-Link az Egyesült Államokban, az Asma Holdings Hollandiában és a Tokyo Electronics Japánban.

A jelentés rámutatott arra, hogy a kínai vámhatóság adatai szerint Kína 2018-ban 312,1 milliárd dollár értékű félvezető terméket importált, meghaladva a nyersolaj-behozatal 240,3 milliárd dollár értékét.